Ορίζοντα τετραετίας για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου θέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας πως η εικόνα της κυβέρνησης δεν αλλάζει «από τις φωνές της και διάφορες στημένες διαδικασίες, αλλά θα κριθεί και θα κριθεί όταν είναι η ώρα της, που είναι στο τέλος της τετραετίας,από τον ελληνικό λαό, ως οφείλει».
Στο ερώτημα εάν φθείρεται η κυβέρνηση από την επανάληψη του αιτήματος για εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη, επισήμανε ότι «καμιά κυβέρνηση ποτέ δεν έχει φθαρεί επειδή κάποιος λέει ότι δεν του αρέσει η κυβέρνηση. Κι ας το λέει και 7 φορές τη μέρα». Πρόσθεσε ότι: «Η κυβέρνηση φθείρεται ή όχι αναλόγως με το αν υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού και της χώρας και αυτό επιστρέφει στην ίδια μέσω του λαού».
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, στο περιθώριο ομιλίας της στα Γιάννενα, η Ολ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι η αντιπολίτευση της ΝΔ δεν είναι χρήσιμη αλλά επικίνδυνη και ασκεί κριτική για τη στάση της να ζητά επανειλημμένα εκλογές, για τη στάση της αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τη στάση της σχετικά με τη συντονιστική επιτροπή διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων ότι για την κυβέρνηση «αποτελεί ρύθμιση στο αυτονόητο, μια αυτονόητη παρέμβαση της πολιτείας ως όφειλε για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού».
»Αυτό όμως εξελίχθηκε σε μια μείζονα σύγκρουση πολλαπλών συμφερόντων», είπε βάλλοντας κατά της ΝΔ.
«Βλέπουμε τη ΝΔ να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων», τόνισε.
Αναφορικά με τη Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που συγκροτήθηκε, η ΌλγαΓεροβασίλη είπε ότι εάν υποθέσουμε πως η επιτροπή αυτή συγκροτούνταν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση θα κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επιβάλει απόψεις με άλλο ένα κομματικό όργανο. Επισήμανε ότι αποτελείται από φορείς, κοινωνικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα ο διάλογος και τόνισε -ασκώντας κριτική στη ΝΔ- ότι αντί να γίνει ένας χώρος συμβολής σύγκλησης στην ώριμη απαίτηση αναθεώρησης του Συντάγματος, και εξέτασης σημείων συμπτώσεων ή διαφωνιών, γίνεται πάλι ένα πεδίο αντιπαράθεσης.
Ειδικότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα εξεταστεί μέσα από τις προβλεπόμενες εκ του Συντάγματος διαδικασίες, για να σημειώσει ότι η σύσταση της Επιτροπής αφορά στη διενέργεια διαλόγου και όχι εξέταση του Συντάγματος.
