Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επαφές σε κορυφαίο επίπεδο θα έχει ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο την Πέμπτη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ θα συμμετάσχει σε ειδική σύσκεψη για το προσφυγικό στην οποία θα συμμετέχουν οι Άνγκελα Μέρκελ, Βέρνερ Φάιμαν, Μαρκ Ρούτε, Φράνς Τίμερμανς και Αχμέτ Νταβούντογλου.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Λονδίνο όπου την Πέμπτη θα παραβρεθεί στην Διάσκεψη Δωρητών «Supporting Syria and the Region».

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στην διάσκεψη του Λονδίνου, γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ θα συμμετάσχει και σύσκεψη για το προσφυγικό με την παρουσία της Γερμανίδας καγκελάριο, του προέδρου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Σήμερα η Αθήνα περιμένει να παραλάβει από το κολέγιο των Επιτρόπων το κείμενο με τις συστάσεις της Κομισιόν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο κεντρικό ζήτημα του προσφυγικού, αλλά και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.