Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεύτερος κύκλος κοινοβουλευτικών εξελίξεων , καθώς στην  Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής έφτασαν αργά το μεσημέρι οι δύο νέες δικογραφίες που αφορούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και συνδέονται με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρόκειται για τις υποθέσεις των Τάσου Χατζηβασιλείου και Χαράλαμπου Αθανασίου, οι οποίοι εγκαλούνται από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Oι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν συμπεριελήφθησαν  στο αρχικό «πακέτο» των 11 βουλευτών, καθώς δεν προκύπτει ζημία εις βάρος των ευρωπαϊκών ταμείων, αλλά του ελληνικού Δημοσίου και των εμπλεκόμενων οργανισμών.

Ο  Tάσος  Χατζηβασιλείου ζητά την άρση της ασυλίας του, λέγοντας πως «Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».
Υπενθυμίζει μάλιστα ότι είχε ήδη παραιτηθεί από την κυβέρνηση για λόγους πολιτικής ευθιξίας, όταν το όνομά του είχε εμφανιστεί στην πρώτη δικογραφία:

«Πέρσι παραιτήθηκα από την κυβέρνηση, καθώς υπήρχε αναφορά σε τηλεφωνική μου επικοινωνία, η οποία εκ του αποτελέσματος δεν είχε ποινικό ενδιαφέρον. Σήμερα η ίδια υπόθεση επανέρχεται χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία».

«Ως βουλευτής Σερρών, θέλησα να αναζητήσω νόμιμες δυνατότητες για μεταβίβαση δικαιωμάτων μεταξύ συζύγων, για λόγους ανωτέρας βίας – συγκεκριμένα λόγω εγκυμοσύνης».

Τονίζει, ωστόσο, ότι η διαδικασία ακολούθησε κανονικά τη θεσμική οδό και δεν ευοδώθηκε: «Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν νόμιμα το αίτημα, το οποίο τελικά απορρίφθηκε από τις υπηρεσίες».

Και καταλήγει.: «Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, προκειμένου να κλείσει αυτή η υπόθεση. Η δικογραφία περιλαμβάνει αβάσιμες εικασίες».