efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αποκαλύψεις για γαλάζια στελέχη που αναφέρονται στις δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ διαδέχονται η μία την άλλη και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε να υπερασπιστεί ξανά την κυβέρνηση… στα δύσκολα, κάνοντας λόγο για «γενναία απόφαση» του πρωθυπουργού να τραβήξει μια «κόκκινη γραμμή» ώστε η Βουλή και η Δικαιοσύνη να έχουν τον λόγο.

Μιλώντας στο Action24, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για κάποιες «εμφανώς γελοίες» υποθέσεις αλλά και κάποιες «πιο σοβαρές».

Ωστόσο απέρριψε την «υποκρισία» όπως είπε ότι το ρουσφέτι ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΝΔ. «Μπορώ να σας πω ρουσφέτια από τον 5ο π.Χ αιώνα. Η κυβέρνησή μας έχει πράγματα καταπολεμήσει πάρα πολύ το ρουσφέτι, στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προλάβαμε να το κάνουμε, το κάνουμε τώρα» τόνισε.

Παράλληλα, έδειξε απορημένος για τον λόγο που η ευρωπαϊκή εισαγγελία ζητά να διερευνηθεί η άσκηση διώξεως για ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Νότη Μηταράκη, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πρακτική της.

«Πολύ με ενοχλεί. Στέλνει την πρώτη δικογραφία, την δεύτερη, την τρίτη, την πέμπτη. Είναι σα να κρατάει τη χώρα, το πολιτικό σύστημα όμηρο. Έχεις κυρία Παπανδρέου κάτι για βουλευτές; Στείλτα, καν ‘ τα ένα πακέτο και στείλτε όλα μαζί. Αν τις στέλνουν ανά ένα μήνα δεν είναι αυτό πολιτική παρέμβαση; Αυτό αθροιστικά δεν δημιουργεί πολιτικά αναταραχή» διερωτήθηκε.