Αθήνα, 28°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
28°C
29.3° 26.5°
2 BF
70%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
26°C
27.6° 24.6°
3 BF
60%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
27°C
27.1° 26.0°
3 BF
79%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
24.9° 24.9°
1 BF
50%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
24.9° 24.9°
0 BF
65%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
26°C
26.5° 26.5°
1 BF
60%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
2 BF
100%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
26°C
26.0° 26.0°
2 BF
72%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
26°C
26.9° 25.8°
1 BF
78%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
29°C
28.8° 26.9°
1 BF
51%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
27°C
27.4° 27.4°
1 BF
69%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
25°C
24.7° 24.7°
1 BF
83%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
26°C
25.9° 25.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
27°C
26.9° 26.9°
4 BF
44%
Λαμία
Ελαφρές νεφώσεις
28°C
28.3° 27.3°
1 BF
66%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
26°C
26.0° 25.8°
3 BF
87%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
29°C
28.8° 27.7°
0 BF
44%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
26°C
26.0° 23.3°
1 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
25°C
24.7° 24.7°
2 BF
66%
Καστοριά
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
25.2° 25.2°
2 BF
54%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
Μάκης, Βορίδης, Λευτέρης Αυγενάκης
EUROKINISSI

«Αθώες περιστερές» δηλώνουν Βορίδης και Αυγενάκης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Ουδεμία αξιόποινη πράξη έχω τελέσει», δηλώνει ο Μ. Βορίδης. «Άσκησα τα καθήκοντά μου με διαφάνεια», λέει ο Λ. Αυγενάκης.

Αθώος δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, με το γνωστό υπεροπτικό ύφος, στην πρώτη του αντίδραση, αναφορικά με την είδηση πως διαβιβάζεται στη Βουλή δικογραφία από την ευρωπαϊκή εισαγγελία στην οποία συμπεριλαμβάνεται το όνομά του στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης δηλώνει πως δεν χρειάζεται να περιμένει να μάθει τι αναφέρει η δικογραφία, που αναμένεται να έρθει στη Βουλή, καθώς γνωρίζει, όπως υποστηρίζει, ότι δεν έχει τελέσει καμία αξιόποινη πράξη κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Και ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστηρίζει πως άσκησε τα καθήκοντά του «με διαφάνεια και ευσυνειδησία», δηλώνοντας ουσιαστικά αθώος από κάθε κατηγορία. Αναφέρει επίσης ότι «όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο».

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση δέχτηκε σφοδρά πυρά από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η δήλωση του Μ. Βορίδη: «Επί της προς διαβίβαση δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή και της φημολογούμενης εμπλοκής του ονόματός μου σε αυτήν: Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι έχω πράξει ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν χρειάζεται να περιμένω να μάθω τι διαλαμβάνει η ως άνω δικογραφία. Ουδεμία αξιόποινη πράξη έχω τελέσει κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου. Αυτά επί του παρόντος. Τα υπόλοιπα μόλις λάβω γνώση της δικογραφίας».

Η δήλωση του Λ. Αυγενάκη: «Ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άσκησα τα καθήκοντά μου με διαφάνεια και ευσυνειδησία. Η δικαιοσύνη κάνει ανεπηρέαστα τη δουλειά της. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Αθώες περιστερές» δηλώνουν Βορίδης και Αυγενάκης για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας