Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Ψιχάλες
18°C
18.6° 16.3°
4 BF
69%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.9° 11.6°
3 BF
71%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.4° 12.1°
2 BF
85%
Ιωάννινα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
87%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
4 BF
52%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.9° 12.0°
2 BF
55%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
12.3° 8.4°
2 BF
76%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.8° 19.3°
3 BF
68%
Μυτιλήνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.1°
2 BF
52%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.8° 18.4°
3 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
5 BF
70%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
4 BF
88%
Λάρισα
Ψιχάλες
13°C
14.6° 12.9°
3 BF
82%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.5° 15.5°
1 BF
79%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.4° 19.8°
2 BF
73%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.8° 17.1°
3 BF
46%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 17.1°
3 BF
57%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.7° 11.7°
2 BF
58%
Καστοριά
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
8°C
7.8° 7.8°
2 BF
89%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Άδωνις Γεωργιάδης
ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI

Ο Άδωνις παρεμβαίνει τώρα και σε δικαστήριο: Ένταση στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ UPD

Ο υπουργός Υγείας παρενέβη την ώρα της κατάθεσης Πολάκη, σε μια πρωτοφανή κίνηση ασέβειας προς το δικαστήριο, ενώ άνδρας της φρουράς Γεωργιάδη ήρθε σε αντιπαράθεση με τον δικηγόρο του.

Στο δικαστήριο μεταφέρθηκε η κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη, όπου προκλήθηκε ένταση. Στην κατάθεσή του για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Παύλος Πολάκης κατέθετε παρουσία του Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος παρενέβη ως μη όφειλε στη διαδικασία την ώρα της κατάθεσης.

Ο νυν υπουργός Υγείας έχει καταθέσει άλλη μέρα, ως μάρτυρας υπεράσπισης. Δικάζονται ο πολιτευτής της Ν.Δ., Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου, και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Ο Παύλος Πολάκης στην κατάθεσή του μίλησε για «ρουσφετολογικούς διορισμούς που δεν προσέφεραν κανένα έργο» επί Άδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει συγκεκριμένους επιστημονικούς συνεργάτες και μετακλητούς με μισθό, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση «οι περισσότεροι προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους τοποθετήθηκαν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Δηλαδή ήταν άνθρωποι που ήθελε συνεργάτες του, πιο λαϊκά βύσματα ή ρουσφέτια του, και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπάρχουν χαρτιά που λένε ότι ορισμένοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους, όπως και δυο γιατροί που δεν προκύπτει αν πάτησαν ποτέ στα νοσοκομεία, δηλαδή πρόκειται αργομισθία».

Επίσης κατέθεσε ότι από τα βιογραφικά των 22 προσληφθέντων προκύπτει ότι η πλειοψηφία είναι στο στενό πυρήνα του Γεωργιάδη, είχαν εργαστεί σε εταιρίες που είχε, με την Ελληνική Αγωγή. «Θα έπρεπε να υπάρξει προκήρυξη, επιτροπή για κατάθεση προσόντων… μέσα υπήρχαν από μαθήματα αερόμπικ και ΔΕ. Έχουμε καραμπινάτη υπόθεση απιστίας κατά τη γνώμη μου. Όλοι κινήθηκαν από τον πολιτικό τους προϊστάμενο για τον οποίο έχει παραγραφεί η πράξη αλλιώς θα ήταν κι αυτός εδώ» υποστήριξε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Θέλω να συνεκτιμήσετε ότι υπήρξε ένα όργιο ρουσφετολογίας».

Όταν, σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν κατά την άποψή του προσέφεραν εργασία, ο Παύλος Πολάκης είπε: 

«Όχι βέβαια. Δούλευαν για τον κύριο Γεωργιάδη, όχι για το δημόσιο συμφέρον. Και πληρώνονταν από τα κρατικά ταμεία. (…) Γενικά εκτός από την παράνομη διαδικασία πρόσληψης έγινε και μια παράνομη διαδικασία δικαιολόγησης αυτή της κατάστασης, η οποία αποδείχθηκε από το πόρισμα του μικτού κλιμακίου».

Η παρέμβαση Γεωργιάδη και η ένταση

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη, αντιδρώντας σε όσα έλεγε ο μάρτυρας παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης φωνάζοντας «τι διαδικασία είναι αυτή;». Τότε αντέδρασε ο δικηγόρος του Παύλου Πολάκη, Γιάννης Απατσίδης, που καθόταν στο ακροατήριο, και του ζήτησε να βγει από την αίθουσα, λέγοντας ότι ο υπουργός Υγείας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει το δικαστήριο. «Παρεμβαίνει ο υπουργός για να πει στον πρόεδρο τι να κάνει;» ρώτησε.

Τότε επενέβη άνθρωπος της φρουράς του υπουργού που ήρθε σε αντιπαράθεση με τον δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε την προστασία της έδρας.

Έπειτα από όλα αυτά, το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει τη διαδικασία για τις 13 Μαρτίου, ενώ ο Γιάννης Απατσίδης δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μήνυση.

«Δεν πρέπει να κλείσει έτσι η συνεδρίαση. Θα πρέπει να υπάρχει ο προσήκων σεβασμός» σχολίασε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Οι δικαιολογίες Γεωργιάδη για την ασέβεια στο δικαστήριο

Μετά τις εύλογες αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει την ασέβεια προς το δικαστήριο, όταν παρενέβη στην κατάθεση του Παύλου Πολάκη.

Σε ανάρτησή του στο Χ, έγραψε τα εξής:

«Για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις. Όταν στο Δικαστήριο για τις δήθεν παράνομες προσλήψεις στο Κεελπνο, ο @pavpol2222 άρχισε να επιτίθεται στην δικηγόρο υπερασπίσεως, δέχθηκε συμβουλή από τον δικηγόρο του κ. Απατσίδη: “πες ότι έχεις κάτι επείγον για να φύγεις”. Σημειώνω ότι πλησίασε και του μίλησε στο αυτί ενώ κατέθετε. Ο κ. Πολάκης αμέσως μετά ευρισκόμενος επαναλαμβάνω στο βήμα του Δικαστηρίου, σήκωσε το κινητό του και ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε να μιλάει….κατόπιν ο κ. Απατσίδης έστησε μία φασαρία για να επιτύχουν την διακοπή της Δίκης όπερ και εγένετο για τις 13 Μαρτίου…λυπούμαι που το επαναλαμβανόμενο ψεύδος Πολάκη ότι έχει χειρουργείο και ασθενείς στην Μεθ που τον περιμένουν σήμερα δούλεψε και καθυστερεί την απόδοση της Δικαιοσύνης».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Άδωνις παρεμβαίνει τώρα και σε δικαστήριο: Ένταση στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας