Κατώτερη των περιστάσεων μέχρι στιγμής η κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις και τη διαβίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες στο θεσσαλικό κάμπο, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση για πρόγραμμα ενίσχυσης των υποδομών της χώρας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα προκειμένου να αποφευχθούν νέες καταστροφές.
Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός συζήτησε σήμερα με τα στελέχη του ΣΕΒ τη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να συνεισφέρει οργανωμένα στην αποκατάσταση των πλημμυροπαθών περιοχών στη Θεσσαλία με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι μέλη του Συνδέσμου μπορούν αφενός να αναλάβουν την επισκευή, ανακατασκευή αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν υποστεί φθορές, και αφετέρου να συμβάλλουν στο ταμείο της κρατικής αρωγής μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η αποκατάσταση κατεστραμμένων σπιτιών.
Το παραπάνω γνωστοποίησαν κυβερνητικές πηγές που αναφέρουν επίσης πως «σημειώθηκε ότι η ελληνική οικονομία ενισχύθηκε σημαντικά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και διατηρεί ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, ενώ προχωρά ο σταδιακός μετασχηματισμός του παραγωγικού υποδείγματος».
«Εξετάστηκαν παράλληλα οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, οι προοπτικές της αγοράς εργασίας, η δημιουργία και κάλυψη καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού, ώστε να διαθέτει υψηλού επιπέδου δεξιότητες, οι δυνατότητες για περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων, στρατηγικοί στόχοι όπως η πράσινη μετάβαση, αλλά και οι προκλήσεις οι οποίες απορρέουν από τις πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται πανευρωπαϊκά».
Στη συνάντηση συμμετείχαν o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.
Από την πλευρά του ΣΕΒ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ευθύμιος Βιδάλης, οι αντιπρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Γιώτης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Ταμίας του ΔΣ Μάρκος Βερέμης, τα μέλη του ΔΣ Ευτύχιος Βασιλάκης και Βασίλης Ψάλτης και ο Γενικός Διευθυντής στον ΣΕΒ, Γιώργος Ξηρογιάννης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας