Βλέποντας ότι το στημένο παιχνίδι με την δήθεν αύξηση φόρων δεν τραβάει και επιχειρώντας να ντριμπλάρει την πρόταση-πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για κοστολόγηση προγραμμάτων το «γαλάζιο» σύστημα επιλέγει να παίξει παιχνίδια επικίνδυνων ισορροπιών με διαχρονικά εθνικά θέματα.
Το έναυσμα για τη νέα σπέκουλα έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστριψε… ακροδεξιά εκτοξεύοντας βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυριζόμενος ότι στη Ροδόπη, τη μοναδική περιφέρεια που δεν κέρδισε το κόμμα του στις εκλογές, υπήρξε ξεκάθαρη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου.
Την πάσα του αρχηγού του Νέας Δημοκρατίας πήραν τόσο τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όσο και ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος στοχοποίησε τον μειονοτικό βουλευτή Φερχάτ Οζγκιούρ, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή του «υιοθετεί την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα».
Ο Οικονόμου βλέπει κερκόπορτες
Παρά την ξεκάθαρη απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ η μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας δεν σταμάτησε και, βλέποντας ότι χτυπάει ταβάνι στα κεντρώα ακροατήρια αποφάσισε να χαϊδέψει ακροδεξιά αυτιά, με τον Γιάννη Οικονόμου να συνεχίζει και σήμερα τη σπέκουλα.
Ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σχετικά (ΣΚΑϊ) «πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, πρέπει να υπάρχει μια κόκκινη γραμμή – σε ό,τι αφορά στην παραδοχή όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου – να μην επιτρέπουμε την εμπλοκή στα εσωτερικά μας ξένων δυνάμεων για τους δικούς τους σκοπούς. Είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχει ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία, στη Ροδόπη, για την εκλογή ενός συγκεκριμένου υποψηφίου, με αυτά τα χαρακτηριστικά που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουν λίγο την τακτική και την οπτική τους γύρω από αυτό, όπως και σε μια σειρά από άλλα πράγματα. Μαθαίνω ότι μέσα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια διαδικασία και μια κινητικότητα προς αυτό. Είναι απαράδεκτο να ανοίγουμε τη κερκόπορτα για παρεμβάσεις από ξένες δυνάμεις στα εσωτερικά της χώρας, πέρα και πάνω από τις δικές μας πολιτικές διαφορές. Πολύ σωστά το τοποθέτησε ο πρωθυπουργός: αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα υπευθυνότητα κυρίως σε περιοχές, όπως είναι η Ροδόπη».
Επιχείρησε, μάλιστα, να εξηγήσει ότι το θέμα δεν άπτεται των μικροπολιτικών στόχων της Ν.Δ. λέγοντας ότι το ζήτημα δεν είναι εκλογικό και ότι η παρέμβαση του πρωθυπουργού ή ο θόρυβος, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ροδόπη είναι ο μοναδικός νομός σε όλη τη χώρα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ «και ούτε βεβαίως πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πράγματα και να λέμε ότι όλοι οι μειονοτικοί που πολιτεύονται είναι κατευθυνόμενοι από το προξενείο».
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα επικίνδυνα παιχνίδια
Το μέγεθος της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο που η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για… εργαλειοποίηση του θέματος του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης με το βλέμμα στις εκλογές. Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που κάνει η «γαλάζια» παράταξη.
Σήμερα, μάλιστα, ο Νίκος Ρωμανός έφτασε στο σημείο να δώσει ευγενικές κατευθύνσεις προς την Κουμουνδούρου προκειμένου να βγάλει από τις εκλόγιμες θέσεις τον συγκεκριμένο υποψήφιο.
Για τη σπέκουλά του, πάντως, εισέπραξε την πληρωμένη απάντηση από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Ρούκο, ο οποίος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για πολιτική εκμετάλλευση ενός λεπτού ζητήματος, ενώ σημείωσε με νόημα ότι η υπόθεση άνοιξε επειδή υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. έχασε τις εκλογές στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
Ο κ. Ρούκος σημείωσε ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει υποψήφιοι όλων των κομμάτων, ακόμη και ο τωρινός περιφερειάρχης έχουν ανάλογες φωτογραφίες σαν εκείνη που απεικονίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση της λεγόμενης «Ένωσης Τούρκων Διδασκόντων Δ. Θράκης»
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο βουλευτής που στοχοποιήθηκε δεν έκανε ποτέ λόγο για τουρκική μειονότητα. Μουσουλμανική μειονότητα είπε και το κανάλι που έδινε τη συνέντευξη το μετάφρασε ως τουρκική.
Ήδη από χθες η Κουμουνδούρου έχει δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το ζήτημα, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να βάλουν φρένο στην αλαζονεία τους και να μην παίζουν το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας κατάφωρα τη δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας».
