Ανταπόκριση από τον Έβρο
Με την συμβολή των Αμερικανών επικοινωνιολόγων του (πιθανότατα) και με φόντο τον νεόδμητο φράχτη που κατασκεύασε η κυβέρνηση για να θωρακίσει δήθεν τα σύνορα του Έβρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποχαιρέτησε» τους Εβρίτες «στήνοντας» ένα κακοπαιγμένο επικοινωνιακό σόου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανασυνθέσει το κατεστραμμένο από την τραγωδία των «Τεμπών» ηγετικό προφίλ του.
Από τον Πόρο του Έβρου, λοιπόν, επιδόθηκε σε ένα προεκλογικό κρεσέντο μισαλλοδοξίας και ακροδεξιάς ρητορικής κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση υπογραφής του έργου επέκτασης του φράκτη στον Έβρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ύφος «στρατάρχη» αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση του Μαρτίου του 2020 χαρακτηρίζοντας την υβριδικό πόλεμο, ενώ παράλληλα προσπάθησε να παρουσιάσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως εισβολείς που επιχείρησαν τότε μαζικά και με τη χρήση βίας να παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας μας. Μάλιστα δεν δίστασε να περιγράψει τον μεθοριακό σταθμό των Καστανεών, σημείο που δέχτηκε τότε τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ως «πεδίο μάχης».
Νωρίτερα και μπροστά σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και λιγοστό ακροατήριο σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, με το 95% των παρευρισκομένων να είναι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, στελέχη της ΝΔ και άτομα της προσωπικής του ασφάλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε, ένα μήνα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, να υποσχεθεί για πολλοστή φορά το έργο της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο, η οποία θα ολοκληρωθεί το 2028 και με αυτήν, όπως είπε, θα αλλάξει όψη ο νομός του Έβρου!
Αναφέρθηκε ακόμη στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Αλεξανδρούπολης και δεσμεύτηκε για ισόρροπη ανάπτυξη, στο νότιο και το βόρειο τμήμα του Έβρου, λέγοντας πώς για αυτό, άλλωστε, επέλεξε να είναι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του Έβρου. Το τι έκανε πραγματικά τα προηγούμενα 4 χρόνια για την ανάπτυξη του βορείου Έβρου, το βιώνει κάθε κάτοικος που βλέπει τα παιδιά του να μεταναστεύουν, τις επιχειρήσεις να κλείνουν και τα χωριά να ερημώνουν.
Ακόμη δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την τραγωδία στα Τέμπη για να υποσχεθεί για άλλη μία φορά φύκια για μεταξωτές κορδέλες για το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ: «Η τραγωδία αυτή με αναγκάζει να επαναφέρω στο προσκήνιο μια δέσμευση την οποία είχα δώσει πριν από τέσσερα χρόνια. Εν μέρει την υλοποιήσαμε, κάπου μπορεί να καθυστερήσαμε, αλλά σε κάθε περίπτωση η προσήλωσή μου σε αυτό τον στόχο παραμένει απαρέγκλιτη: θα αλλάξουμε το κράτος δραστικά και ουσιαστικά και θα ξεριζώσουμε όλες τις εστίες αναχρονισμού, αναξιοκρατίας, «ωχαδερφισμού», που δυστυχώς ακόμα κρατούν ένα μέρος της πατρίδας μας πίσω» και το τερμάτισε λέγοντας, σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα, ότι, αφού δεν έχετε να φάτε, φάτε παντεσπάνι, δηλαδή... ψηφιακό κράτος!
«Έχουμε αποδείξει ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Είδατε πια και το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, ότι το ψηφιακό κράτος, το gov.gr, κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Σκεφτείτε ότι όλα αυτά δεν συνέβαιναν πριν από τέσσερα χρόνια»...!
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας