Την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αναμένεται να ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνω ο Κώστας Καραμανλής, όπως αποκαλύπτει στην έγκυρη και καλά πληροφορημένη στήλη του «Παιχνίδια Εξουσίας», ο Βασίλης Σκουρής.
Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται, ο μακροβιότερος επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ανοίγει τα χαρτιά του ούτε στους στενούς του συνεργάτες, φέρεται να έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις και το μόνο που εκκρεμεί είναι η επίσημη ανακοίνωση της απόφασής του, με τη χρονική στιγμή να εξαρτάται από το πότε θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές.
Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είναι πολύ απογοητευμένος, ενδεχομένως και εξοργισμένος από σειρά σκανδάλων που ταλανίζουν το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του και επί πολλά χρόνια υπηρέτησε ο ίδιος, αλλά και για επιλογές της κυβέρνησης σε σημαντικά ζητήματα.
Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Καραμανλής - πολιτικός και άνθρωπος χαμηλών τόνων - θα επιχειρήσει να αποφύγει την ευθεία κριτική και σύγκρουση με την ηγεσία της Ν.Δ., προκειμένου να μην βρεθεί υπόλογος για υπονόμευση του κόμματος και του αποδοθούν ευθύνες για τη φθορά του.
Όπως αναφέρεται επίσης στην πολιτική στήλη του ieidiseis.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιλέξει να είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά ήταν υποψήφιος ο κ. Καραμανλής, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το δυσαναπλήρωτο κενό που θα υπάρξει.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας