Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Άρση και των τελευταίων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Με το βλέμμα στραμμένο στην τουριστική περίοδο η κυβέρνηση ξηλώνει (σχεδόν) όλα τα περιοριστικά μέτρα από την 1η Μαΐου έως και την 31η Αυγούστου. Πριν το τέλος του καλοκαιριού η κυβέρνηση θα επανέλθει προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και να ληφθούν νέοι περιορισμοί αν κριθεί αναγκαίο.  

Ειδικότερα, από την 1η Μαΐου: 

  • Δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού (COVID pass). 
  • Από την 1η Μαΐου, καταργούνται τα self tests στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τεστ.
  • Από την 1η Μαΐου θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους.
  • Από την 1η Μαΐου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός. 
  • Έως τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.
  • Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. 

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-cj8yfx1btz3l

Όσον αφορά το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Θ. Πλεύρης σημείωσε ότι εφέτος όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις και με τον Θάνο Πλεύρη να έχει προλάβει… τα νέα.


► Το προηγούμενο 24ωρο ανακοινώθηκαν ακόμα 69 νεκροί αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων σε 28.274 από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.