ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Γιάννης Μπασκάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να προτείνει η τρίτη δόση του εμβολίου να θεωρηθεί προϋπόθεση για ασφαλείς μετακινήσεις εντός της Ε.Ε. για Ευρωπαίους πολίτες άνω των 60 ετών.

Στην επιστολή του αναφέρει πως «κάτι τέτοιο θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό», ζητώντας ειδικότερα «να καταγράφεται στην κατ’ εξουσιοδότηση πράξη που αφορά την περίοδο ισχύος του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού, την οποία η Επιτροπή σχεδιάζει να υιοθετήσει, και στις Συστάσεις του Συμβουλίου 1475/20 και 912/20 σχετικά με τα ταξίδια εντός Ε.Ε.», ενώ καταλήγει λέγοντας πως «η προϋπόθεση πραγματοποίησης της τρίτης δόσης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για τους πολίτες άνω των 60 ετών, θα ήταν ένα σημαντικό βήμα στη μάχη ενάντια στην πανδημία και σας ζητώ να εξετάσετε την πρόταση αυτή και να τη συζητήσετε με άλλα κράτη-μέλη».

Την επιστολή αυτή είχε προαναγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης όταν ανακοίνωνε -μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα για τους ανεμβολίαστους- το μέτρο για τους εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα έχουν έναν μήνα να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς το πιστοποιητικό τους θα λήγει επτά μήνες από την έκδοσή του και άρα σε σχέση με τους κλειστούς χώρους θα μπαίνουν στην κατηγορία των ανεμβολίαστων.