Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κορυφώνεται το διαπραγματευτικό μπρα-ντε-φερ μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών-εταίρων, με εκατέρωθεν δηλώσεις και από τις δύο πλευρές. Αναμένουμε απαντήσεις στις προτάσεις μας, αναφέρει ο Γ. Σακελλαρίδης. Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι δηλώσεις του Μ. Σχοινά. 

Σε αναμονή για την επίσημη απάντηση των «θεσμών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε σήμερα πως «η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της και αναμένει με ενδιαφέρον την επίσημη απάντηση των θεσμών» αναφερόμενος στις προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά το Σαββατοκύριακο.

Νέες προτάσεις περιμένει η ΕΕ

Στον αντίποδα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή για να λάβει νέες προτάσεις από την Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «o πρόεδρος Γιούνκερ είναι σε μόνιμη επαφή με όλα τα μέρη που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως είναι πιθανή η διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής για το ελληνικό ζήτημα την ερχόμενη Κυριακή, απαντώντας: «Κανένα σχόλιο».

Ο Μ. Σχοινάς, επιβεβαίωσε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.