Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Οι ανακοινώσεις που έγιναν από την ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν πολύ καλύτερες από τις προσδοκίες μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι επιτυχημένη, πως η οικονομία ξαναπαίρνει μπροστά, και πως, σύμφωνα με την εκτίμησή του, θα ανακτήσει «με ταχύτητα το χαμένο έδαφος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε κατά τη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για μια προσπάθεια 15 μηνών στο μέτωπο της οικονομίας για «να κρατήσουμε ζωντανό τον παραγωγικό ιστό της χώρας, να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους».

Μάλιστα, θεωρεί πως η κυβέρνηση απολαμβάνει πολύ σημαντικής αποδοχής, αντοχής, αλλά και αναγνώρισης που «υπερβαίνει τα κομματικά όρια», ενώ έκανε λόγο για «επιτεύγματα» και «αποτελέσματα» τόσο πυκνά στα δύο χρόνια διακυβέρνησης που οι πολίτες, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τα θεωρούν περίπου δεδομένα.

Μπορεί τους προηγούμενους μήνες να επέρριψε την ευθύνη και στους νέους για τη διασπορά της πανδημίας, ωστόσο στην τοποθέτησή στα γραφεία του κόμματός του απέδωσε «πολύ μεγάλη σημασία στη νεολαία».

«Μία μεγάλη πρόκληση για το κόμμα μας, συνολικά, ένα προσωπικό στοίχημα και για μένα καθώς πια έχω τρία παιδιά μεταξύ 17 έως 24 και θεωρώ ότι και ως γονιός πιστεύω και καταλαβαίνω καλύτερα τους προβληματισμούς αυτής της γενιάς, της καλύτερα εκπαιδευμένης γενιάς που γνώρισε ποτέ ο τόπος» πρόσθεσε.

Και διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» σημειώνοντας ότι «καθώς βγαίνουμε από την πανδημία εκ των πραγμάτων η συζήτηση θα επανέλθει στους τομείς της πολιτικής που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πολίτες».