Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
18°C
18.7° 15.2°
1 BF
74%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
18.4° 16.4°
1 BF
73%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.0° 14.4°
1 BF
61%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
93%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
82%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
0 BF
65%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
1 BF
71%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
77%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
16.1° 14.8°
2 BF
94%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
19°C
18.9° 18.2°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
1 BF
77%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
1 BF
69%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.5° 17.5°
2 BF
42%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
1 BF
77%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.3°
0 BF
51%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 16.8°
1 BF
91%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.1° 16.1°
1 BF
62%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
2 BF
63%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.1° 16.1°
2 BF
70%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.1° 14.1°
0 BF
70%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025

Εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιβεβαιώνουν τη λογοκρισία για την Ικαρία UPD

«Στοιχειώνει» την κυβέρνηση το κορονογλέντι του πρωθυπουργού στην Ικαρία, λίγες ώρες προτού αποφασίσει να επιβάλει lockdown πάνω στο lockdown για την Αττική και ζητήσει... νέες θυσίες από τους πολίτες.

Την ημέρα που, όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να συζητηθεί το ζήτημα στη Βουλή, εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΡΤ, με ανακοίνωσή τους, όχι μόνο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του σημειώματος που έδινε γραμμή, αλλά επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση έμεινε για πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών. 

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία».

«Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας» τονίζουν με νόημα.

Η ανακοίνωση

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση.

Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης

Κατερίνα Φρύσσα

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων

Πολλαπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, αλλά και ο πρωθυπουργός προσωπικά, ο οποίος δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής στο χθεσινό του μήνυμα προς τους πολίτες, όταν ανακοίνωνε για τους κατοίκους της Αττικής το τρίτο σκληρό lockdown μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη

Μετά και αυτή την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση εγκαλώντας τον πρωθυπουργό και κάνοντας λόγο για χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Δημοσιογράφοι, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν τις εντολές λογοκρισίας στην ΕΡΤ για το κορονογλέντι Μητσοτάκη στην Ικαρία»

Με εντολή Μητσοτάκη η διοίκηση της ΕΡΤ επιχείρησε να διαψεύσει την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την γραπτή εντολή λογοκρισίας του κορονογλεντιού στην Ικαρία.

Σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και η ΕΣΗΕΑ επιβεβαιώνουν και καταγγέλλουν την χουντικής εμπνεύσεως παρέμβαση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την διορισμένη από αυτόν διοίκηση. Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικό του νόμο, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αθλιότητα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιβεβαιώνουν τη λογοκρισία για την Ικαρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας