• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.2°C / 31.9°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.9°C / 29.9°C
  3 BF
  38%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.0°C / 29.8°C
  3 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.2°C / 29.2°C
  2 BF
  38%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  4 BF
  47%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 31.0°C
  0 BF
  47%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 24.5°C / 27.6°C
  0 BF
  24%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  3 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.0°C / 27.2°C
  5 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.8°C / 28.9°C
  1 BF
  34%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.4°C / 26.8°C
  2 BF
  41%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.7°C / 31.9°C
  3 BF
  22%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 26.5°C / 31.6°C
  3 BF
  31%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 23.8°C
  5 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.4°C / 32.1°C
  2 BF
  20%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.3°C / 24.9°C
  3 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.5°C / 28.9°C
  3 BF
  59%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.0°C / 28.0°C
  0 BF
  39%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ζήλεψε ο Κικίλιας τη «λίστα Πέτσα» και μοιράζει 18,5 εκατ. ευρώ

 • A-
 • A+
Παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίσουν πράγματα για τα οποία όλοι ακούνε και διαβάζουν ούτως ή άλλως από το πρωί έως το βράδυ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ● Η «Τριμελής Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας» απαρτίζεται από ανθρώπους άσχετους με τα ΜΜΕ.

H κυβέρνηση ασκεί ξανά την τέχνη που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλες: μοιράζει χρήματα στα ΜΜΕ. Ετσι, μετά το «Μένουμε Σπίτι» και το «Μένουμε Ασφαλείς» της πρώτης φάσης της πανδημίας που μετρήθηκαν στα 20 εκατομμύρια ευρώ και έμειναν γνωστά ως «λίστα Πέτσα», έρχεται τώρα μια νέα διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ ύψους 18,5 εκατ. ευρώ ώστε να πειστεί ο κόσμος να κάνει εμβόλια για τον Covid-19.

Νέα καμπάνια στα ΜΜΕ για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

«Εγκριση σκοπιμότητας για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας των πολιτών, για τον έγκαιρο εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού covid-19 και την προβολή μηνυμάτων και της εθνικής εκστρατείας κατά του κορονοϊού covid-19 στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» λέει το υπουργείο Υγείας στην απόφασή του που πήρε ΦΕΚ στις 24 Δεκεμβρίου, την παραμονή των Χριστουγέννων. Μετά τα 20 εκατομμύρια της άνοιξης, τα 2 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια τον Νοέμβριο, έρχονται επιπλέον 18,5 εκατομμύρια για τα ΜΜΕ.

Σύνολο, ζωή να έχουν, παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίσουν κάτι για το οποίο ακούμε και διαβάζουμε ούτως ή άλλως από το πρωί έως το βράδυ σε όλα τα ΜΜΕ. Δεν έχει πειστεί εκείνος που δεν θέλει να κάνει εμβόλιο από δεκάδες-εκατοντάδες εκπομπές και θα πειστεί από τα σποτ της λίστας Πέτσ..., συγγνώμη, της λίστας Κικίλια ήθελα να πω.

Να μία διαφορά: αυτή τη φορά η μοιρασιά των χρημάτων δεν θα γίνει από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης Επικοινωνίας αλλά από το υπουργείο Υγείας. Με απόφαση του υπουργού Βασίλη Κικίλια συγκροτήθηκε μια «Τριμελής Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid-19», με σημείωση «Εθνική Εκστρατεία» και με σκοπό να τρέξει τις διαδικασίες απευθείας διαπραγμάτευσης για την πρόσληψη εταιρείας η οποία θα υλοποιήσει την εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, και μέλη της ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), Δημήτρης Παπανταζής. Τι σχέση έχουν άραγε όλοι αυτοί με τα ΜΜΕ; Τρεις άνθρωποι επαρκείς πιθανότατα στα καθήκοντά τους, δεν λέω, αλλά τι γνωρίζουν από ΜΜΕ;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Επιτροπή θα αναλάβει:

● την υλοποίηση όλων των ενδεδειγμένων δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προβολής της ανάγκης εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του κορονοϊού Covid-19,

● τη μέριμνα για τη δημιουργία ενδεδειγμένου ενημερωτικού υλικού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού,

● την έγκαιρη διάθεσή του σε όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση και τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό,

● την επιλογή φορέων για την υλοποίηση της Εθνικής Εκστρατείας,

● την παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση μας λέει πως θα ακολουθηθούν διαφανείς διαδικασίες σε σχέση με τη λίστα Πέτσα, ώστε τα χρήματα να μοιραστούν στα ΜΜΕ βάσει κάποιων κριτηρίων: «Στη διαμόρφωση του σχεδιασμού της επικοινωνιακής στρατηγικής και της τοποθέτησης στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με την ενδεδειγμένη παραμετροποίηση που αφορά όλες τις ομάδες αποδεκτών και συγκεκριμένα τις πληθυσμιακές ομάδες που ορίζονται στο πλαίσιο της παρ. 1 του άρθρου 74 του ν.4761/2020, με κριτήρια την τηλεθέαση των τηλεοπτικών σταθμών, βάσει της διαθέσιμης μέτρησης από ανεξάρτητο φορέα, όπου αυτός υφίσταται, ή με κριτήρια δημοφιλίας, καθώς και με αναφορά στον βαθμό ανταπόκρισης και απήχησης σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμπράττοντα φορέα κ.ο.κ. ανωτέρω κατά τον αποτελεσματικότερο οικονομικά τρόπο». Θα δούμε βέβαια αν θα μοιραστούν δίκαια τα χρήματα στα ΜΜΕ, γιατί πάλι στα κριτήρια υπάρχουν ασάφειες ώστε μερικά να μεταφράζονται όπως βολεύει.

Την αναγκαιότητα της διαφημιστικής καμπάνιας ώστε «να πείσουμε την ελληνική κοινωνία» την είχε προαναγγείλει από τη Βουλή πριν από έναν μήνα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας μάλιστα να βάλει στο παιχνίδι και τα άλλα κόμματα: «Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πτέρυγες θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και δεν θα ακούσουμε πάλι όλα αυτά τα οποία ακούσαμε, ότι η επικοινωνία στη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας υγείας είναι χρυσόσκονη για να «εξαγοράσουμε» ως κυβέρνηση τη στήριξη των ΜΜΕ». Δεν τον πιστεύω, αλλά ας περιμένουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μήνυση για τη λίστα Πέτσα
Μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές και αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσαν 48 Ελληνες πολίτες με έντονη κοινωνική παρουσία, για τις γνωστές και μη εξαιρετέες «λίστες Πέτσα».
Μήνυση για τη λίστα Πέτσα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η Κομισιόν «αδειάζει» κυβέρνηση και Στέλιο Πέτσα
Η Ευρωπαία επίτροπος για θέματα Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, παραλληλίζει τη χώρα μας με την Ουγγαρία και την Πολωνία για τον τρόπο που μοίρασε εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ η λίστα Πέτσα.
Η Κομισιόν «αδειάζει» κυβέρνηση και Στέλιο Πέτσα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δώρα στους καναλάρχες
Εντονη η αντίδραση της δημοσιογραφικής παράταξης «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» για τις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για τους ιδιοκτήτες των Μέσων * Καταγγέλλει τη γενική...
Δώρα στους καναλάρχες
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα και χειρότερη λίστα Πέτσα
Προχθές τα μεσάνυχτα, στο νομοσχέδιο για τους πλημμυροπαθείς η κυβέρνηση πρόσθεσε κι ένα άρθρο για μα ολοκαίνουργια διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ. Μια λίστα Πέτσα νο2, όπως καταλαβαίνετε.
Νέα και χειρότερη λίστα Πέτσα
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πέτσας και... πέτσινη χρηματοδότηση
Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καθώς το ανισομερές μοίρασμα των κονδυλίων της καμπάνιας για την πανδημία αφήνει δυσαρεστημένα μεγάλα ΜΜΕ και επιχειρηματικούς ομίλους.
Πέτσας και... πέτσινη χρηματοδότηση
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μέχρι και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες μοίρασε λεφτά ο Πέτσας
Εκθετος για τη διαχείριση των 20 εκατ. ευρώ που αφορούσαν τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μέχρι και σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες μοίρασε λεφτά ο Πέτσας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας