Εξιτήριο πήρε σήμερα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μετά από 25 μέρες νοσηλείας, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.
Όπως δήλωσε ο ίδιος «με τη βοήθεια του Θεού και των γιατρών μου, βρίσκομαι πλέον στο σπίτι μου και επιστρέφω στα καθήκοντα μου».
Θυμίζουμε ότι ο Γ. Πλακιωτάκης εισήχθη στο νοσοκομείο στις 28 Νοεμβρίου, καθώς τα συμπτώματα από τον κορονοϊό που είχε προσβληθεί λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν επιδεινωθεί. Αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και στη συνέχεια για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ, χωρίς όμως να διασωληνωθεί.
Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο υπουργός με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, «μία εξαιρετική ιατρό αλλά και έναν υπέροχο άνθρωπο», όπως είπε, την ομάδα των συνεργατών της, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Αθανάσιο Δημόπουλο, τον καθηγητή Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη, καθώς και το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και κάθε είδους προσωπικού του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για το ενδιαφέρον, τη φροντίδα, την συνεχή προσπάθεια τους γι’ αυτόν, όπως και για κάθε μία και κάθε έναν ασθενή.
«Όπως χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας, βίωσα για ημέρες, τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού. Αισθάνθηκα την ανησυχία. Έζησα τη μοναξιά της ασθενείας. Παρακολούθησα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών. Λυπάμαι πολύ για όσους δεν τα κατάφεραν. Εύχομαι να γίνουν καλά όλοι οι ασθενείς.Κάνω έκκληση σε κάθε μία και κάθε έναν από εσάς: Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εμβολιαστείτε, όταν έρθει η σειρά σας. Για να νικήσουμε τον ιό και να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Εύχομαι σε όλες και όλους καλά Χριστούγεννα» τόνισε.
