Οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο η ΕΛ.ΑΣ. Βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με τα δύο κόμματα να ανταλλάσσουν αιχμές.
Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «αφωνία». Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος της Πειραιώς επισημαίνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει τοποθετηθεί ούτε για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ούτε για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», αλλά ούτε και για τον εντοπισμό γιάφκας εντός του πανεπιστημιακού χώρου της ΑΣΟΕΕ.
«Γιατί άραγε τόση αφωνία; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ..
Η απάντηση από την Πειραιώς ήρθε μέσω του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για φθηνή προπαγάνδα από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ευτελίζει τους κόπους και τις νέες επιτυχίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε ευκαιρία για “τρολάρισμα” επιπέδου “Ομάδας Αλήθειας”. Είναι πάντως ντροπή τους όχι απέναντι σε εμάς, αλλά απέναντι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας» σχολιάζει ο Γιάννης Ραγκούσης και παραθέτει βίντεο με χθεσινές δηλώσεις σημειώνοντας ότι «προφανώς τυχαία (;) αγνοήθηκαν και από το ΑΠΕ και από τη δημόσια τηλεόραση».
Νωρίτερα, ο Γ. Ραγκούσης, συνεχάρη την Αντιτρομοκρατική, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, και παλαιότερες επιχειρήσεις (επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ) και αφήνοντας αιχμές κατά της Πειραιώς.
Για μια ακόμη φορά αξίζουν συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη νέα εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Οργάνωση Αυτοάμυνας»
Η νέα αυτή επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έρχεται, μεταξύ άλλων, σε συνέχεια της σύλληψης στις αρχές του 2019 στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης Πυρήνων της Φωτιάς Σεϊσίδη-Σακκά όπως και της εξάρθρωσης της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης Compat 18, το 2018.
Η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει να κάνει μια δουλειά βάθους και εκτός δημοσιότητας με σημαντικά αποτελέσματα.
Αυτό που χρειάζεται επιτέλους να κάνει και η κυβέρνηση είναι να χειριστεί τα θέματα της ασφάλειας με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμούς και προπαγανδιστικούς θεατρινισμούς.
Ανταπάντηση από την Πειραιώς
«Ψάξαμε στο site του ΣΥΡΙΖΑ και δε βρήκαμε τις δηλώσεις που επικαλείται ο κ. Ραγκούσης. Προφανώς τις λογόκριναν κι εκεί. Περιμένουμε την καταδίκη για την επίθεση στο γραφείο της κ. Νίκης Κεραμέως και την τοποθέτησή του για τη γιάφκα στην ΑΣΟΕΕ. ‘Ισως στις επόμενες ανακοινώσεις ή ποτέ» ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ραγκούση.
