Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Toν εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, Φαμπρίς Λεγκερί, συνάντησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, μαζί με τον επικεφαλής του Οργανισμού στην Ελλάδα, Γρηγόριο Αποστόλου.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και ότι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών-μελών και της Frontex είναι αναγκαία και προς το κοινό όφελος. «Οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις» τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, επισήμανε την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, η οποία είναι χώρα-σύνορο της Ευρώπης στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

O υπουργός σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε ότι συζητήθηκαν προτάσεις για την επιχειρησιακή ενίσχυση της συνεργασίας της Frontex με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.