Συνομιλία λίγων λεπτών πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Τούρκου ομόλογού του Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που γίνεται στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συζήτηση ξεκίνησε μετά την οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών των κρατών μελών. Εκεί, ο Ακάρ ήταν εκείνος που προσέγγισε τον Έλληνα υπουργό σε μια προσπάθεια να συζητηθούν οι τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως αναφέρει η ΕΡ, επικαλούμενη «κύκλους του Υπουργείο Άμυνας». Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φαίνεται να κράτησε ψυχρή και αυστηρή στάση απέναντι στον Χουλουσί Ακάρ, λέγοντάς του ότι «για να γίνουν βήματα μπροστά, πρέπει να σταματήσουν η ένταση, οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις».
Όπως ανέφερε το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας «πραγματοποιήθηκε επίσης σύντομη συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας κ. Χουλουσι Ακάρ κατά την οποία υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της εστίασης σε θετική ατζέντα που θα συμβάλει στην οικοδόμηση καλύτερου κλίματος και στη διμερή και περιφερειακή συνεργασία. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε, στο πλαίσιο αυτό, τη σημασία μείωσης των εντάσεων».
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων και εστίασαν στη θετική ατζέντα, τη συμβολή στις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς και στη διμερή και περιφερειακή συνεργασία.
