Η θαλάσσια ασφάλεια και την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, στο επίκεντρο της συνομιλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιαλόν, με τον οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.
Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης θέματα συνεργασιών στην αμυντική βιομηχανία και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνολογίας όχι μόνο στον τομέα «Goverment to Goverment» αλλά και «Business to Business», καθώς και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος όπως θέματα ασφάλειας περιοχής Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.
Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για το καθεστώς που διέπει τη διαμονή στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια μετακίνησης προσωπικού στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών. Επίσης συμφωνία για τη συνεργασία των υδρογραφικών υπηρεσιών των δύο χωρών θα υπογράψει ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, που συνοδεύει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην επίσκεψή του.
