Σε καλό κλίμα η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η διαχείριση του προσφυγικού, η διασυνοριακή συνεργασία για τη μετανάστευση, η διαχείριση των συνόρων και η επιχειρησιακή στήριξη της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA) στην Ελλάδα, με φόντο την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επανεισδοχής με την Ε.Ε. και την απάντηση της Κομισιόν.
«Σου εύχομαι από την καρδιά μου καλή επιτυχία, σε πολύ ενδιαφέροντες καιρούς και σε καλά χέρια» είπε στον κ. Δένδια ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη. Και οι δύο θα ενημερωθούν από τον αξιωματικό σύνδεσμο του Οργανισμού Frontex στην Ελλάδα και θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.
