Δεν μπορείς να σκίσεις το Μνημόνιο ούτε να το αλλάξεις», ξεκαθάρισε ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Τόνισε ότι «πρωθυπουργός είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος» και σημείωσε πως την επομένη των εκλογών «δεν μπορούμε παρά να συνεργαστούμε, εφόσον δεν προβλέπεται… εισαγωγή πολιτικών»!
Κατήγγειλε το μοντέλο συνεργασίας 4-2-1 της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, αλλά κι εκείνο των Τσίπρα – Καμμένου που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ήταν μοίρασμα εξουσίας, με τη συμφωνία να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλον». «Το δικό μας μοντέλο συνεργασίας είναι να συνεργαστούν τα κόμματα στη βάση μιας κοινής αρχής με κάποιες προϋποθέσεις», είπε αναφέροντας ως παράδειγμα «να αποκλείσουμε τους ανεπάγγελτους των κομμάτων που είναι τα 3/5 της Βουλής».
«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από τα σπινθηροβόλα μυαλά της κοινωνίας κι όχι από τις αράχνες και τις μικρές νομενκλατούρες που δοκίμασαν ερασιτεχνικά μοντέλα διακυβέρνησης», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης δείχνοντας προς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού και ειδικά προς την υποψηφιότητα του κ. Διαμαντούρου, την οποία τις τελευταίες μέρες έχει κάνει σημαία…
Επισήμανε τον «κίνδυνο της δραχμής» και δήλωσε ότι θα έκανε εισαγωγή πολιτικών στην Ελλάδα αλλά όχι από τη Βενεζουέλα, τη Γερμανία και το Ιράν. Χαρακτήρισε αποτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης την κ. Χριστοδουλοπούλου και τους κ. Μπαλτά και Παρασκευόπουλο, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον κ. Πανούση που «ξεχώρισε», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, τα «μνημόνια δεν σκίζονται ούτε μπορείς να τα αλλάξεις, παρά μόνο παρουσιάζοντας ένα σοβαρό κυβερνητικό πρόσωπο και συγκεκριμένες προτάσεις που δεν ευνοούν κανένα συμφέρον και καμιά συντεχνία, πηγαίνοντας στους εταίρους και ζητώντας να δεχτούν κάποιες βελτιώσεις με αντισταθμιστικά μέτρα». Είπε ακόμη:
• Πιστεύουμε στη λιγότερη Αθήνα. Πολλά προβλήματα που ζούμε έχουν πηγή τους την Αθήνα και την Ομόνοια δημιουργώντας ένα υδροκέφαλο κράτος.
• Ο ΕΝΦΙΑ να δοθεί στους δήμους, διότι ο δήμος μπορεί να γνωρίζει και να διορθώνει. Να κάνει έργα στην περιοχή.
• Είμαστε με τους μεταλλωρύχους στο θέμα των Σκουριών. Η χώρα έχει νόμους. Ο υπουργός ψαρεύει ψήφους. Αν η εταιρεία έχει κάνει παρατυπίες, να τιμωρηθεί και να πληρώσει, αλλά όχι να πληρώσουν 2 χιλιάδες εργαζόμενοι.
