Να διατηρήσει και να διευρύνει τα πρώτα δείγματα της ευνοϊκής συγκυρίας που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται για το ΠΑΣΟΚ και το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα επιχειρήσει το προσεχές διάστημα η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.
Τα θετικά σημάδια που υποδέχονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση αφορούν τη σταδιακά ανοδική τάση στις δημοσκοπήσεις, τις επιστροφές στελεχών και ψηφοφόρων που είχαν αποχωρήσει απογοητευμένοι, γεγονός που ενισχύεται από την αιφνιδιαστική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για αποχή του ΚΙΔΗΣΟ από τις εκλογές, καθώς και από την αίσθηση από τις οργανώσεις ανά την Ελλάδα ότι ο πολιτικός λόγος του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να ακούγεται και να γίνεται εκ νέου αποδεκτός.
Το μήνυμα της συσπείρωσης και επανένωσης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, με σύνθημα «όλοι μαζί για μια νέα αρχή», θα στείλει εξάλλου σήμερα η Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο στις 7 το απόγευμα.
«Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα, κάνει μια νέα αρχή. Τώρα που τα ψεύτικα διλήμματα κατέρρευσαν. Τώρα που η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτικές λύσεις. Ο ρόλος του Κινήματός μας γίνεται κρίσιμος και καθοριστικός», αναφέρει η σχετική πρόσκληση.
Ανανέωση-σχέδιο-στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου πρόκειται να είναι το τρίπτυχο της επετείου για την 3η Σεπτέμβρη, με την εκδήλωση να δομείται πάνω σε ανθρώπους προερχόμενους από τη νεότερη γενιά που θα απευθύνουν έναν σύντομο χαιρετισμό. Πρόκειται για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Βάσω Σουλαδάκη και Αλκη Κίσσα και τη Χριστίνα Καμπισιούλη από το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ τον λόγο θα λάβουν και δύο μετανάστες.
Το «παρών» αναμένεται να δώσουν επίσης και προσωπικότητες που συμβολίζουν την ιστορική διαδρομή του Κινήματος, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Λαλιώτης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Παρασκευάς Αυγερινός, Αντώνης Λιβάνης, Κώστας Γείτονας, Καπετάν Ερμής Πριόβολος κ.ά., ενώ εκ μέρους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του ΕΣΚ, Σεργκέι Στάνισεφ.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δεν θα παραστεί, αλλά έχει μεταφέρει τη στήριξή του στην πρωτοβουλία ανασυγκρότησης που έχει αναλάβει η Χαριλάου Τρικούπη.
