Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Θέση στην επικείμενη τηλεμαχία εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου επιθυμεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας

Η κ. Κωνσταντοπούλου έστειλε χθες (Παρασκευή) σχετικό αίτημα και σήμερα αναμένει την επίσημη απάντηση των κομμάτων που η συμμετοχή τους έχει ήδη συμφωνηθεί (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων), όπως και των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που θα διοργανώσουν την τηλεμαχία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πλεύση Ελευθερίας ζητά τη συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο debate «λόγω του θεσμικού ρόλου που κατείχε στο 3ο τη τάξει αξίωμα της χώρας (σ.σ.: πρόεδρος της Βουλής), καθώς και του ποσοστού που μας ξεχώρισε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, με τον χαρακτήρα που δόθηκε σε αυτές από κυβέρνηση και αντιπολίτευση».

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες εκλογές η Πλεύση Ελευθερίας αναδείχθηκε 8ο κόμμα (πάνω από το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τους Ανεξάρτητους Έλληνες), συγκεντρώνοντας ποσοστό 1,61% (και 90.927 ψήφους). 

Η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου διευκρινίζουν ότι πρόκειται για αίτημα κι όχι για «απαίτηση», ενώ εκτιμούν ότι η δική τους παρουσία «απέναντι στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη, και στους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς, είναι αναγκαία σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές για τη χώρα».