Την έντονη αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής Πειραιά να εγκατασταθεί το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή σε χώρο «εξαιρετικά μειωμένης προβολής» και μάλιστα δίπλα από το περίπτερο της Χρυσής Αυγής.
Ηδη εδώ και μέρες εκπρόσωποι του κόμματος έχουν παρέμβει στη δημοτική αρχή, εκδηλώνοντας τη δυσφορία τους και την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη απόφαση, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση στο ζήτημα.
Χθες επανήλθαν με επιστολή που έστειλαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρήστος Φωτιάδης και οι βουλευτές Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κώστας Δουζίνας και Γεωργία Γεννιά στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, στην οποία κάνουν λόγο για «απόφαση εκτός κανόνων δεοντολογίας» και ζητούν τη «δίκαιη ρύθμιση της κατανομής των δημόσιων χώρων στον Πειραιά για την εγκατάσταση εκλογικών περιπτέρων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές».
Χαρακτηρίζουν την απόφαση της δημοτικής αρχής «απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη» και επισημαίνουν ότι «η συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο με τους αρνητές της Δημοκρατίας (σ.σ. Χρυσή Αυγή) σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποδείξει ως κατάλληλο χώρο εγκατάστασης του εκλογικού περιπτέρου επί των οδών Β. Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου, ωστόσο η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η δημοτική αρχή «αρνείται να προχωρήσει σε νέα χωροθέτηση σημείων».
«Επανερχόμαστε για τελευταία φορά και σας ζητάμε να εγκρίνετε την εγκατάσταση εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στο προαναφερόμενο σημείο. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση διαμορφώνει όρους σαφούς ανισοτιμίας στον εκλογικό αγώνα», καταλήγει η επιστολή.
