ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Έλενα Βαρίνου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τη δέσμευση πως θα επιβληθούν οι «υψηλότερες ποινές» στους υπαίτιους για την πυρκαγιά στην Υδρα ανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγ. Τουρνάς, απαντώντας χθες στη Βουλή στον Αλέξη Χαρίτση, που για άλλη μια φορά ζήτησε ευθύνες από την κυβέρνηση για το φιάσκο στο νησί.

«Οι ζάπλουτοι ολιγάρχες διέφυγαν χωρίς καν να οδηγηθούν στο εισαγγελέα και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι στη θαλαμηγό», είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, αναπτύσσοντας τη σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει. Ο ίδιος υποστήριξε πως η εξέλιξη της υπόθεσης φανερώνει την υποκρισία της κυβέρνησης –«νόμος και τάξη» για τους αδύναμους και για τους ισχυρούς ασυδοσία» είπε– και αναφέρθηκε στους ξένους ολιγάρχες που αλωνίζουν στην Ελλάδα, καταστρέφοντας πόρους και υποδομές και στη συνέχεια αποχωρούν ανενόχλητοι.

Απαντώντας, ο υφυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση αναμένει την έκδοση του εισαγγελικού πορίσματος, που, όπως ενημέρωσε, θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ότι αμέσως μετά θα κινηθούν οι ελεγκτικές διαδικασίες. «Θα επιβληθούν οι ύψιστες των ποινών προς συμμόρφωση όλων» είπε ο κ. Τουρνάς, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν ξεχωρίζει τους σκαφάτους από τους υπόλοιπους…».