Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τη δωρεάν συνταγογράφηση των μοριακών τεστ τύπου PCR για τους συνοδούς των ασθενών στα νοσοκομεία ζητούν με ερώτησή τους 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων, ένας συνοδός «είναι απαράδεκτο να επιβαρύνεται από ένα τόσο μεγάλο ποσό ημερησίως (60 ευρώ) – πέρα από τη διαδικασία – προκειμένου να μπορέσει να παρασταθεί σε άνθρωπό του που νοσηλεύεται».

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας που κατέθεσαν οι βουλευτές με πρωτοβουλία της βουλευτή Νότιου Τομέα, Ραλλίας Χρηστίδου, με θέμα την υποχρεωτική διενέργεια μοριακών τεστ pcr με προσωπική επιβάρυνση των εμβολιασμένων, που είναι συνοδοί ασθενών σε νοσοκομεία της χώρας, αναφέρουν τα εξής:

  • Σε νοσοκομεία της χώρας ζητείται διαπιστωμένα αρνητικό pcr test 24ώρου, προκειμένου και εμβολιασμένοι συμπολίτες μας να μπορέσουν να βρεθούν με τους ανθρώπους τους ως συνοδοί σε νοσηλεία μέσα στο νοσοκομείο.
  • Το κόστος αυτών των τεστ επιβαρύνει αποκλειστικά το συνοδό. Ενώ ο ασθενής ορθά υποβάλλεται σε pcr τεστ ερχόμενος στο νοσοκομείο, ο συνοδός θα πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος. Για μια μέση νοσηλεία π.χ. 4 ημερών, ένας συνοδός ασθενούς -πέρα από την ταλαιπωρία- θα πρέπει να καταβάλλει και ένα ποσό περί τα 60 ευρώ ημερησίως.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν ότι ένας συνοδός «είναι απαράδεκτο να επιβαρύνεται από ένα τόσο μεγάλο ποσό ημερησίως – πέρα από τη διαδικασία – προκειμένου να μπορέσει να παρασταθεί σε άνθρωπό του που νοσηλεύεται» και τονίζουν την ανάγκη «να συνταγογραφούνται τα pcr τεστ για όσους τα χρειάζονται, προκειμένου να υπάρχει μια έγκυρη ανίχνευση του covid, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία και χώρους όπου βρίσκονται ευπαθείς συμπολίτες μας».

Ρωτούν τον υπουργό Υγείας εάν προτίθεται να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των μοριακών test για τον κορονοϊό, για όσους συμπολίτες μας είναι συνοδοί ασθενών ή τη διενέργειά τους από το νοσοκομείο, όπως γίνεται και για τον ασθενή.