Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με αοριστολογίες, υπεκφυγές και προσωπικές επιθέσεις στον Γιώργο Καμίνη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επιχείρησε στη Βουλή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον διορισμό των 32 διοικητών των προσφυγικών δομών, χωρίς όμως να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση (θέμα που είχε αναδείξει η «Εφ.Συν» ΕΔΩ και ΕΔΩ).

«Αν υπάρχει μια περίπτωση που διαψεύδει πανηγυρικά τις εξαγγελίες για αξιοκρατία και κυβέρνηση των αρίστων, δυστυχώς είναι αυτή η περίπτωση των διορισμών» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση που έκανε στον υπουργό.

Από τα υπουργικά έδρανα, ο Νότης Μηταράκης όχι μόνο παρείχε πλήρη κάλυψη στον διοικητή, αλλά δεν δίστασε να τον εμφανίσει και σαν… θύμα πολιτικής δίωξης. «Με σοκάρετε, κ. Καμίνη, γιατί έχετε υπηρετήσει και Συνήγορος του Πολίτη. Είστε υπέρ των πολιτικών διώξεων; Είστε υπέρ των πιστοποιητικών κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων από τους υποψήφιους;» είπε ο υπουργός.

Για τους διορισμούς, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Δε με ενδιαφέρουν οι κομματικές ταυτότητες, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να μπορούν να σηκώσουν ένα πολύ δύσκολο ρόλο». Σχετικά με την διαδικασία επιλογής των προσώπων ο υπουργός τόνισε τα ακόλουθα: «Εφαρμόσαμε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, ο οποίος προέβλεπε μία τριμελή επιτροπή με έναν εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο εκπροσώπους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Δεχθήκαμε 750 αιτήσεις από ανοιχτή πλατφόρμα. Υπήρξε διαδικασία προεπιλογής από την Επιτροπή και φυσικά υπάρχει πρακτικό, υπάρχει κατάταξη υποψηφίων και έγινε συνέντευξη των προεπιλεγέντων σε αυτή την κατάταξη, ώστε να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα αυτών που προτάθηκαν. Έχουμε 23 με μεταπτυχιακούς τίτλους, κάποιοι με πολλαπλούς τίτλους, 3 με διδακτορικά. Όλοι γνώστες ξένων γλωσσών. Οι 8 με υψηλή εμπειρία στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις».