Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θετικοί οι περισσότεροι φορείς για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θετικοί οι περισσότεροι φορείς για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

  • A-
  • A+

Tην έγκριση της πλειονότητας των αρμόδιων φορέων εξασφάλισε η προστασία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια δεσμευμένα με σύμφωνο συμβίωσης, που προβλέπει στις διατάξεις του το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την υιοθεσία και την αναδοχή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους τους τάχθηκαν κατά των διακρίσεων, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή του αναδόχων δεν πρέπει να γίνεται με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου αλλά την πρόθεσή του να προσφέρει αγάπη και φροντίδα στο απροστάτευτο παιδί.

«Το πιο σημαντικό για τα παιδιά που πάνε σε ανάδοχες οικογένειες είναι ο γονέας να διαθέτει ψυχική διαθεσιμότητα που θα κρίνεται at hoc και όχι βάσει της σεξουαλικής του ταυτότητας» είπε χαρακτηριστικά η βοηθός Συνηγόρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Θεώνη Κουφονικολάκου.

Ενώ ο διευθυντής Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Γ. Νικολαΐδης, υπερθεμάτισε λέγοντας πως «δεν τίθεται πρόβλημα ψυχικής υγείας για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλα ζευγάρια». Η πρόεδρος της οργάνωσης «Μετάδραση» για την αναδοχή ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων δήλωσε από την πλευρά της «χίλιες φορές ένα παιδί να είναι σε μια οικογένεια παρά στον δρόμο ή σε ίδρυμα…».

Αλλά και ο νομικός εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Θ. Παπαγεωργίου, προκειμένου να υπογραμμίσει την πάγια διαφωνία της Εκκλησίας με τον θεσμό του συμφώνου συμβίωσης, εμφανίστηκε να μην ενοχλείται από το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας πως η βασική αντίρρηση δεν έχει να κάνει με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλους αλλά με όλα τα ζευγάρια που έχουν συνάψει το σύμφωνο.

«Θεωρούμε πως δεν εξασφαλίζει το απαραίτητο περιβάλλον σταθερότητας σε ένα παιδί διότι όποιος το έχει συνάψει μπορεί εύκολα να αποδεσμευτεί από αυτό, ενώ εκείνος που έχει κάνει γάμο έχει προχωρήσει σε σοβαρή αυτοδέσμευση που εγγυάται τη σταθερότητα του περιβάλλοντος του παιδιού». Ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν είναι σωστός ο διαχωρισμός μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών σχετικά με την αναδοχή παιδιών, διότι θα εκπέσει στα δικαστήρια.

Αισθηση προκάλεσαν, τέλος, οι… δυσοίωνες προβλέψεις της εκπροσώπου της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας, Μαρίας Περαχωρίτη. «Το παιδί δικαιούται να αναπτυχθεί σε μια οικογένεια με τα πολιτιστικά και βιολογικά χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Η ελληνική κοινωνία δεν θα είναι ποτέ έτοιμη να αποδεχτεί κάτι τέτοιο». Αναφερόμενη μάλιστα στο δημογραφικό, δεν δίστασε να προσθέσει πως «…κάποια στιγμή η ελληνική κοινωνία θα εξαφανιστεί».

[ad-slot]

ΒΟΥΛΗ
Προοδευτική πλειοψηφία
​Νόμο του κράτους αποτελεί από χθες το νέο προοδευτικό θεσμικό πλαίσιο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των διεμφυλικών, ακόμη και από την...
Προοδευτική πλειοψηφία
ΒΟΥΛΗ
Οι Πρέσπες... κατέβηκαν Σύνταγμα
​Στο τελικό της στάδιο πέρασε η -κορυφαίας πολιτικής και ιστορικής σημασίας- διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή,...
Οι Πρέσπες... κατέβηκαν Σύνταγμα
ΒΟΥΛΗ
Μονομαχία για την εμπιστοσύνη
Ανάστημα συνείδησης απέναντι στον τόπο, τη δημοκρατία και την Ιστορία ζήτησε από τους βουλευτές ο πρωθυπουργός, καλώντας την Ολομέλεια να ανανεώσει...
Μονομαχία για την εμπιστοσύνη