Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση. Η συνεδρίαση ξεκινάει στις 10 το πρωί και από το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών, έως το βράδυ που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι είναι πιθανό να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις στον χρόνο που θα τοποθετηθούν τα κυβερνητικά στελέχη, λόγω της κηδείας του δημοσιογράφου και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Θεόδωρου Μιχόπουλου.

Από τις δεκάδες ρυθμίσεις για πληθώρα θεμάτων που υπάρχουν μέσα στα 400 άρθρα και τις 1.531 σελίδες του πολυνομοσχεδίου, τα μεγαλύτερα πυρά -κυρίως εκ μέρους της Ν.Δ.- συγκεντρώνουν οι περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων, αλλά και η διάταξη που δυσχεραίνει την προκήρυξη απεργιών στα πρωτοβάθμια σωματεία, για την οποία το ΚΚΕ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν μύδρους κατά της κυβέρνησης.

Στην τελευταία παρέμβασή του στη Βουλή αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στην επίμονη κριτική της Ν.Δ., επιστρέφοντας τα πυρά περί πελατειακών και εχθρικών για τους πολύτεκνους ρυθμίσεων. «Οταν εσείς αποφασίσατε να κάνετε παρέμβαση στα επιδόματα των παιδιών, αλλά δεν κάνατε τίποτα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και τα δώσατε όλα στους τρίτεκνους και πολύτεκνους, αυτό δεν ήταν πελατειακό;», αναρωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικαλούμενος και την προσωπική του ιδιότητα ως πατέρα τριών παιδιών.

Νωρίτερα, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, που έγινε δέκτης ενστάσεων ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν οι υπό ψήφιση διατάξεις και ότι θα γίνει προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι απώλειες μέσα στη χρονιά. Σημείωσε ωστόσο ότι συνολικά από τις 800.000 οικογένειες με παιδιά ωφελούνται οι 730.000 και το ίδιο συμβαίνει και για τους 50.000 από τους 100.000 τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Στο θέμα των απεργιών, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου αναμένεται να δεχτεί νέα επίθεση, κυρίως από το ΚΚΕ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης την κατηγόρησε ότι «εκχυδαΐζει τη συζήτηση με δικολαβίστικα επιχειρήματα», με την υπουργό να κάνει λόγο για «μικρής έκτασης υποχώρηση» σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις των δανειστών.