Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συνέχισε και χθες η Ν.Δ. τις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης αναφορικά με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή του χρόνου, παρά το γεγονός ότι η πολιτική επικαιρότητα δεν είχε κάποια νέα πρωτοβουλία από την κυβερνητική πλευρά. Η τακτική αυτή, μάλλον, εντάσσεται στην αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συντηρεί την αντιπαράθεση με κάθε τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρ. Σταϊκούρας, με νέα δήλωσή του έκανε λόγο για «κυβέρνηση των προθύμων», την οποία επέκρινε για «διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο». Επίσης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ., μιλώντας στον Σκάι ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε 4ο Μνημόνιο».

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του ο Χρ. Σταϊκούρας αναφέρει: «Ο Υπουργός Οικονομικών έβαλε, πρόσφατα, την υπογραφή του σε τρία κείμενα. Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα, ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία.

»Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του “κόφτη” μισθών και συντάξεων.

»Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη “διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο”. Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της “Κυβέρνησης των προθύμων”. Η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία».

Στα παραπάνω απάντησε, με δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, όπου και αναφέρει: «Ο κ. Σταϊκούρας μάς κουράζει με την εμμονή του. Ο ίδιος ψήφισε “παρών”, και οι συνταξιούχοι πήραν ένα μικρό βοήθημα. Νομίζω ότι είναι το μόνο που μένει και άρα το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί!»

«Διαρκής κόφτης»

Ο Τ. Θεοδωρικάκος στις δικές του δηλώσεις σημείωσε: «Η κυβέρνηση είτε το ονομάζει δημοσιονομικό μονοπάτι είτε το ονομάζει διπλή ντρίμπλα, αυτό που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους -και το παραδέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος- είναι σε έναν διαρκή κόφτη μισθών και συντάξεων, σε συνεχή λιτότητα.

»Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα 4ο μνημόνιο, που όταν θα έρθει η ώρα θα το υπογράψουν και επισήμως». Και πρόσθεσε: «Η απάτη που παρήγαγε ο κ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του, ότι για τα προβλήματα της χώρας μας φταίνε οι κακοί ξένοι, αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώσει».

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, ο Τ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως αυτό εξαρτάται από τον χρόνο των εκλογών, υπογραμμίζοντας πως είναι προφανές ότι οι συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα. Και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές.

»Η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα είναι τεράστια. Οι εκλογές δεν συνδέονται με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Την επανεκκίνηση θα την κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θα μπορέσει να την πετύχει μόνο εφόσον συσπειρώσει γύρω του την Εθνική Ελλάδος και πιστεύω ότι θα το πετύχει».

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού:

«Είναι καιρός, ο κ. Μουζάλας να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες του. Οι δημόσιες ομολογίες του για την πλήρη αποτυχία του να ανταποκριθεί στα όσα υπόσχεται, είναι κάτι που πλέον το έχουν αντιληφθεί όλοι οι Ελληνες.

»Γι’ αυτό, ας σταματήσει τους δημόσιους “κλαυθμούς” και “οδυρμούς” στα κανάλια και ας αναλάβει, επιτέλους, δράση. Η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου πρέπει να προχωρήσει άμεσα».