Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Ολική επαναφορά» του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. με μια συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης, που δημοσιεύτηκε χθες στη «Βραδυνή της Κυριακής», δηλώνει «παρών» τόσο στην πολιτική ζωή της χώρας όσο και στα τεκταινόμενα στο κόμμα του.

Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί ισοπεδωτική κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία καταμαρτυρεί τα πάντα. Για να πει ότι η δική του πολιτεία ήταν, ούτε λίγο- ούτε πολύ, ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη χώρα, τουλάχιστον, στα χρόνια της κρίσης.

Για παράδειγμα, υποστηρίζει ότι επί των ημερών του το χρέος ήταν βιώσιμο και κατέστη μη βιώσιμο τώρα. «Οπως τα «κατάφερε» ο κ. Τσίπρας, η «διευθέτηση» του χρέους είναι απαραίτητη σήμερα! Πριν από δύο χρόνια, κανείς δεν μίλαγε γι’ αυτό, γιατί απλούστατα το χρέος μας θεωρούνταν τότε «βιώσιμο»…», λέει.

Επί κυβερνήσεώς του, επίσης, η οικονομία είχε πάρει τον δρόμο προς την άνοδο και την ανάπτυξη. «Εμείς βρήκαμε την Ελλάδα σε “φαύλο κύκλο”: ύφεσης-ελλειμμάτων! Και μέσα σε δυόμισι χρόνια τη βάλαμε σε “ενάρετο κύκλο”: ανάπτυξης-πλεονασμάτων!

Ο Τσίπρας έκανε το ακριβώς ανάποδο», υποστηρίζει. Τέλος, ο Αντ. Σαμαράς καυχιέται ακόμα και για την πληθώρα των αξιολογήσεων που έκλεινε με ταχύτητα η κυβέρνησή του. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Εμείς (…) είχαμε κλείσει τέσσερις αξιολογήσεις σε δυόμισι χρόνια!..

Η κυβέρνηση Τσίπρα με το ζόρι κατάφερε να κλείσει μία αξιολόγηση σε ενάμιση χρόνο! Και τώρα δυσκολεύεται να κλείσει τη δεύτερη, γιατί της ζητάνε αυτά που είτε πολιτικά δεν αντέχει η ίδια, είτε δεν αντέχει η ελληνική οικονομία».

Χαρακτηριστικό της ισοπεδωτικής κριτικής που ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνηση είναι ότι της χρεώνει ακόμη και την προκλητικότητα της Τουρκίας. «Δεν με ανησυχούν τόσο οι απειλές του Ερντογάν, όσο ότι “βρίσκει και τα κάνει”! Δεν είναι μόνο ο Ερντογάν εξάλλου. Και ο Ράμα αρχίζει να “προκαλεί” από την πλευρά του…

Τα προηγούμενα χρόνια, πριν από το Γενάρη του 2015, τους ίδιους γείτονες είχαμε δίπλα μας. Τα ίδια προβλήματα παρέμεναν ανοικτά μεταξύ μας. Αλλά τέτοιες προκλήσεις δεν υπήρχαν εκ μέρους τους», λέει χαρακτηριστικά.

Από την κριτική του, βεβαίως, εξαιρεί τον Ν. Κοτζιά για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά αυτό είναι εξηγήσιμο. Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή και έχει προηγηθεί η ηγεσία της Κύπρου που πρώτη απέκρουσε τις επιθέσεις εναντίον του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών.

Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ. ο πρώην πρόεδρος του κόμματος φαίνεται να υποστηρίζει την ηγεσία του Κυρ. Μητσοτάκη και την πολιτική που αυτή ακολουθεί. Δηλώνει ότι η παράταξη είναι ενωμένη κι ότι ο ίδιος θα κάνει ό,τι μπορεί «για να παραμείνει πιο ενωμένη από ποτέ»!