Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με διευκρινιστική ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απαντούν στη χθεσινή ανακοίνωση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου σχετικά με την ισοτιμία των Ελλήνων Εβραίων με τους Έλληνες πολίτες.

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν αμφισβητούν την ισονομία και την ισοτιμία των Ελλήνων Εβραίων πολιτών για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ελληνικό κράτος.

Και προσθέτουν: «Η αναφορά (σ.σ. του Πάνου Καμμένου στους Έλληνες Εβραίους) έγινε για την εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των θρησκευτικών ακινήτων που αφορούν σε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες γνωστών θρησκειών και δογμάτων στην Ελλάδα και το προεδρικό διάταγμα 182/78».

«Σε αντίθεση με το συγκυβερνητικό σχήμα, δεν υπάρχουν χειροκροτητές, οπαδοί και πωλητές αντισημιτικών βιβλίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, δήλωσε: «Εδώ βλέπουμε ότι για την Ορθοδοξία, που ο κ. Σαμαράς επικαλείται στο άρθρο του, τις περισσότερες αποφάσεις που ήταν κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος τις πήρε αυτή η κυβέρνηση. Καύση νεκρών, σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων, αυτά είναι θέσεις που πήρε η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Σαμαρά, που έρχεται και επικαλείται, και βεβαίως η φορολόγηση μόνο στην ορθόδοξη θρησκεία, εδώ οι βουδιστές, οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι δεν φορολογούνται, η Ορθόδοξη Εκκλησία φορολογείται και μάλιστα κινδυνεύει η μοναστηριακή περιουσία».

Ακολούθησε η έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος: «Αποτελεί όνειδος για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος να μη γνωρίζει ότι οι Ελληνες Εβραίοι είναι ισότιμοι Ελληνες πολίτες, απολαμβάνουν των δικαιωμάτων και υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «τα αντιπροσωπευτικά τους όργανα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, διέπονται από τις ίδιες ακριβώς φορολογικές υποχρεώσεις που προβλέπονται και για την Εκκλησία της Ελλάδος και μάλιστα χωρίς ουδεμία επιδότηση από το ελληνικό κράτος».