Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και διεύρυνση του μετώπου κατά της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στην κοινωνία θα αναλάβει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στις διήμερες εργασίες της 3ης Συνδιάσκεψής της, που ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν χθες με την εκλογή οργάνων.

Στις ομιλίες των αντιπροσώπων και των ηγετικών στελεχών της παράταξης υπογραμμίστηκε ότι η παρούσα κυβέρνηση οργανώνει και κλιμακώνει την επίθεση κατά των εργαζομένων, ότι είναι μια κυβέρνηση «των μνημονίων και της Αμυγδαλέζας». Η Συνδιάσκεψη αποφάσισε επίσης να αναληφθεί πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην πάλη κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στον χώρο της Αριστεράς, η Συνδιάσκεψη αποφάσισε να ανοίξει η συζήτηση για τον άλλο αριστερό πόλο που σήμερα δεν υπάρχει αλλά η κοινωνία τον έχει ανάγκη. Τέλος υπογραμμίστηκε η ανάγκη κοινής δράσης, όπου αυτό είναι δυνατόν, με το ΚΚΕ και τη ΛΑ.Ε., χωρίς αυτό να στοχεύει στη συγκρότηση πολιτικού μετώπου.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Συνδιάσκεψη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει στις γραμμές της περί τα 3.500 μέλη, περισσότερα δηλαδή απ’ όσα είχε πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που διασπάστηκε. Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης έλαβαν τον λόγο 60 με 70 μέλη και στελέχη της παράταξης, ενώ οι αποφάσεις υπερψηφίστηκαν σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% των αντιπροσώπων.