Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με δύο ερωτήματα έρχεται η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησε τον Σωκράτη Φάμελλο ότι οι προτάσεις που κάνει παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας «μπέρδεψε τις παρανομίες της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με τις προτάσεις του Σωκράτη Φάμελλου για την οικονομία. Αν ενδιαφέρεται για παρανομίες, ας ρίξει μια ματιά στις δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας».

Και θέτει δύο ερωτήματα: 

  • Ποιος δημοσιονομικός κανόνας υποχρεώνει τον κ. Πιερρακάκη το υπερπλεόνασμα για το 2025 να υπερβαίνει τα 3 δισ. σε σχέση με τον στόχο, που αποτελεί μια καθαρή αφαίμαξη σε βάρος της κοινωνίας;
  • Ποιος δημοσιονομικός κανόνας υποχρεώνει τον κ. Πιερρακάκη να παράγει 12,5 δισ. παραπάνω πλεονάσματα, σε βάθος τριετίας;