«Το αφήγημα στο οποίο επένδυσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης περί ιδιωτών που δρούσαν τάχα ανεξέλεγκτα και μόνοι τους διακυβεύοντας την εθνική ασφάλεια και καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα, έπεσε συθέμελα», ανέφερε στην πρώτη του αντίδραση ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την παραδοχή του Ταλ Ντίλιαν, ιδιοκτήτη της Intellexa, ότι η εταιρία συναλάσσεται «μόνο με κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου».
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει απαντήσεις τώρα» ανέφερε και πρόσθεσε πως αναμένει να οριστεί άμεσα η προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που έχει ήδη ζητήσει για το θέμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε παράλληλος στόχος του Predator και της ΕΥΠ και ένας από τους λίγους που κατέθεσαν μήνυση δήλωσε ρητά πως «το predator και οι παράνομες παρακολουθήσεις ήταν το όπλο ενός παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη
«”Παρέχουμε υπηρεσίες μόνο σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου”, δήλωσε ο κ. Ταλ Ντίλιαν, ιδιοκτήτης της Intellexa, σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega λίγες μέρες μετά την καταδίκη του απαντώντας στην ερώτηση: “Ποιοι ήταν οι πραγματικοί πελάτες των συστημάτων παρακολούθησης της εταιρείας στην Ελλάδα; Συνεργαστήκατε με κρατικές υπηρεσίες, ελληνικές αρχές, ιδιώτες ή κάποιον Έλληνα αξιωματούχο;”
Αποκάλυψε δηλαδή ότι η δράση του predator συνδέεται άρρηκτα με την κυβέρνηση και τις κρατικές αρχές.
Το αφήγημα στο οποίο επένδυσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης περί ιδιωτών που δρούσαν τάχα ανεξέλεγκτα και μόνοι τους διακυβεύοντας την εθνική ασφάλεια και καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα, έπεσε συθέμελα.
Το predator και οι παράνομες παρακολουθήσεις ήταν το όπλο ενός παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει απαντήσεις τώρα.
Το μισό υπουργικό του συμβούλιο, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφοι, αξιωματούχοι παρακολουθούνταν παράνομα. Μετά την κυνική παραδοχή Ντίλιαν, δεν μπορεί να προσποιείται τον ανήξερο και τον “παραπλανημένο”.
Αναμένω να οριστεί άμεσα η προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που με επιστολή μου έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής.
Η επιμονή μας να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στη χώρα φέρνει αποτελέσματα και ρίχνει φως στις σκοτεινές πρακτικές του παρακράτους, που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου».
Γ. Σακελλαρίδης: Κυβέρνηση και ΕΥΠ oι ηθικοί αυτουργοί των παρακολουθήσεων
Μετά τις δηλώσεις Ντίλιαν άμεση ήταν η αντίδραση του Γαβ5ριήλ Σακελλαρίδη, βουλευτή της Νέας Αριστεράς, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως «πλέον είναι γεγονός. Η κυβέρνηση και η ΕΥΠ είναι οι πελάτες και οι ηθικοί αυτουργοί των παρακολουθήσεων».
«Ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι σύμφωνα με τον Ταλ Ντίλιαν, οι ηθικοί αυτουργοί για σημαντικά κακουργήματα και το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την Μεταπολίτευση», πρόσθεσε.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Γ. Σακελλαρίδη
«Πλέον είναι γεγονός. Η κυβέρνηση και η ΕΥΠ είναι οι πελάτες και οι ηθικοί αυτουργοί των παρακολουθήσεων.
Στην χτεσινοβραδινή εκπομπή της Δώρα Αναγνωστοπούλου στο Mega, ο Ταλ Ντίλιαν ιδρυτής της Intellexa και πρόσφατα καταδικασμένος για τις υποκλοπές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε 126 έτη και 8 μήνες φυλάκιση έκανε και επίσημα την μεγαλύτερη αποκάλυψη.
Στην ερώτηση της δημοσιογραφικής ομάδας της εκπομπής «ποιοι είναι οι πραγματικοί πελάτες των συστημάτων παρακολούθησης της εταιρίας στην Ελλάδα; Συνεργαστήκατε με κρατικές υπηρεσίες, ελληνικές αρχές, ιδιώτες ή με οποιονδήποτε άλλο Έλληνα αξιωματούχο;», ο Ταλ Ντίλιαν απάντησε:
«Λειτουργούμε αυστηρά σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς εξαγωγών, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ… Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ…».
Μετά από αυτή την παραδοχή, δεν υπάρχει πλέον ούτε μία αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΥΠ ήταν οι πελάτες της Intellexa, αγόρασαν το Predator και το χρησιμοποίησαν παρακολουθώντας 87 στόχους. Ανάμεσα τους κορυφαίους Υπουργούς, πολιτικούς αρχηγούς, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δημοσιογράφους, δικαστικούς και επιχειρηματίες.
Η πολιτική ευθύνη για την ΕΥΠ ανήκει στον Πρωθυπουργό και το γραφείο του, με βάση το ΦΕΚ για το επιτελικό κράτος, μία από τις πρώτες κινήσεις που έκανε όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση το 2019.
Ο Κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό του γραφείο είναι σύμφωνα με τον Ταλ Ντίλιαν, οι ηθικοί αυτουργοί για σημαντικά κακουργήματα και το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την Μεταπολίτευση.
Που όσο και αν προσπαθούν να το καλύψουν, είναι τέτοια η σπουδαιότητά του που ακόμα και τόσο ισχυροί μηχανισμοί χειραγώγησης αδυνατούν να το κάνουν.
Η αλήθεια θα λάμψει και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
