Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κινήσεις υπέρβασης του εσωκομματικού αντίλαλου με στροφή στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να κάνει η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ στο δίπολο με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση επενδύει να επικεντρώσει την αντιπαράθεσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παρά τις δημοσκοπικές καταγραφές που προβληματίζουν, στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν ότι το πολιτικό σύστημα διάγει μια περίοδο ρευστότητας λόγω των κομμάτων διαμαρτυρίας (Καρυστιανού) ή των προσωποπαγών εγχειρημάτων (Τσίπρας) που ακούγεται ότι θα δημιουργηθούν, επιμένοντας ωστόσο να θεωρούν ότι εναλλακτική διέξοδο με πρόγραμμα, στελέχη και ηγεσία μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει απέναντι στη Ν.Δ.

Πάνω σε αυτό το συνεκτικό αφήγημα συνεχίζουν να οικοδομούν την πολιτική τους πρόταση, εξειδικεύοντας κάθε φορά σε θέματα καθημερινότητας που ταλαιπωρούν την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την πετυχημένη εκδήλωση που προηγήθηκε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αττική, η Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες των μέτρων που εισηγείται.

Σύμφωνα με αυτά, η αλλαγή στο κυκλοφοριακό μπορεί να γίνει άμεσα με μέτρα αιχμής που αποτελούν «λύσεις για ποιοτική καθημερινότητα». Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει ενδεικτικά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, πολυζωνικό ωράριο προσέλευσης δημόσιων υπαλλήλων και δυνατότητα τηλεργασίας σε ζώνες κορεσμού και επίσης την εγκατάσταση μηχανισμών ταχείας απομάκρυνσης ακινητοποιημένων οχημάτων στον Κηφισό ανά 4 χλμ. (η ολοκληρωμένη πρόταση στο λινκ https://bit.ly/49WGMnR).

Πολιτική πίεση

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη παρατηρούσαν χθες μέσω της «Εφ.Συν.» ότι «μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η κυβέρνηση, μετά από εφτά χρόνια αδράνειας σε ένα πρόβλημα που έχει γιγαντωθεί και αποτελεί πονοκέφαλο χιλιάδων οδηγών στους μονίμως μποτιλιαρισμένους δρόμους του Λεκανοπεδίου, εδέησε να ασχοληθεί με σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, μόλις το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε το πρόβλημα με την εκδήλωση και την καμπάνια του».

Ενα άλλο θέμα που «σηκώνει» το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφορά την κυβερνητική πολιτική στην ενέργεια, η οποία σύμφωνα με το κείμενο που κατατέθηκε «τροφοδοτεί την ακρίβεια και θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας». Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδίδει την ευθύνη της ενεργειακής κρίσης στη χώρα στην κυβέρνηση της Ν.Δ., την οποία κατηγορεί ότι μετέτρεψε την ενέργεια από βασικό κοινωνικό αγαθό «σε μηχανισμό διαρκούς ακρίβειας και ανασφάλειας για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο».

Με την ερώτησή του, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης εντείνει την πολιτική πίεση προς τη Ν.Δ., υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να έρθει να του απαντήσει στη Βουλή σε μια μονομαχία που επιζητά ο κ. Ανδρουλάκης και αναδεικνύει τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα και στα εκλογικά εκείνα ακροατήρια που δηλώνουν ότι επιθυμούν την πολιτική αλλαγή αλλά προς το παρόν δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα μπορεί να την κάνει πράξη.