Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δριμύτατη επίθεση στην ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. 

«Η κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει επενδύσει στην τραμπική ατζέντα. Δίχως ασκήσεις ισορροπίας. Αντιμέτωπη με την κατακραυγή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποφάσισε να δείξει πυγμή εκεί που νομίζει ότι υπερέχει: στην πολιτική του φόβου. Η στάση της στο προσφυγικό παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, κάθε έννοια ανθρωπισμού αλλά και την κοινή λογική. Βασίζεται σε τερατολογίες (3 εκατομμύρια πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα!) και σε μια ατμόσφαιρα ηθικού πανικού. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Ναι, είναι η συνταγή Τραμπ με το τείχος που θα όρθωνε στο Μεξικό και τις απελάσεις μεταναστών», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος ενημερώνει πως η Νέα Αριστερά από αύριο ξεκινάει εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Κρήτη.

«Δεν θα κουραστούμε να λέμε το αυτονόητο: δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, δεν θέλουμε να ζήσουμε άλλο έγκλημα σαν αυτό της Πύλου, δεν υπάρχει κουμπί “pause” στο Διεθνές Δίκαιο», προσθέτει. 

«Η κυβέρνηση αυτή είναι και τοξική και ταξική. Τοξική γιατί κάθε μέρα μαθαίνουμε για ένα σκάνδαλο που διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δημοκρατία. Ταξική γιατί κάθε μέρα επιβεβαιώνεται ότι το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι η ενίσχυση των εργοδοτών και των πλουσίων σε βάρος όλων των άλλων», υπογραμμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης

Επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ 

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ασκεί κριτική και στο ΠΑΣΟΚ και την απόφαση να ψηφίσει «παρών» στην ντροπολογία για την κατάργηση του ασύλου. «Η ακατανόητη -φαινομενικά- στάση του ΠΑΣΟΚ δείχνει ποιο είναι το πρόβλημα της ηγεσίας του: δεν θέλει σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως τον πυρήνα της ιδεολογίας της Δεξιάς», αναφέρει. 

«Άκουσα τον κύριο Ανδρουλάκη να μιλά για «υβριδικό πόλεμο» και στη συνέχεια φυσικά είδαμε το πρωτάκουστο: το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι η τροπολογία Πλεύρη είναι αντισυνταγματική -που σαφώς και είναι- και να ψηφίζει τελικά «παρών». Δεν είναι η πρώτη φορά.  Στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, στη συζήτηση για το ReArm Europe, στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να πατά σε δύο βάρκες: της επίκλησης της πρόοδου και της επιλογής της συντήρησης. Πάλι με τον φόβο της σκιάς τους πήγανε. Αλλά αυτή η επιλογή, δεν σε πάει μακριά», επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης.