Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Θεσμική υπόσταση και κοινή οργανωτική δομή αποκτά πλέον το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την ανακοίνωση χθες του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου του σχήματος που συγκροτήθηκε προεκλογικά, με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Το 17μελές όργανο θα διαδραματίζει συντονιστικό ρόλο στη λειτουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εκλαμβάνεται ως ένα ακόμη βήμα για την εδραίωση και εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας. Βαρόμετρο για την περαιτέρω πορεία της προσπάθειας, σύμφωνα με επιτελικά στελέχη, θα αποτελέσει η προγραμματική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2016.

Βέλη εξ… αριστερών

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στη γραμμή της κατά μέτωπο αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας περιπαικτικά ότι η κυβέρνηση «είναι σαφώς “μη ισοδύναμη” των αναγκών της χώρας και της κοινωνίας και πολύ κατώτερη των περιστάσεων». Επιχειρεί δε να ασκήσει δριμεία κριτική εξ αριστερών, ρωτώντας ρητορικά αν η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει «κάτι πραγματικά αριστερό» και στη συνέχεια η ίδια η Χαριλάου Τρικούπη παρέχει την απάντηση, επισημαίνοντας ότι «εφαρμόζει μία ακραία νεοφιλελεύθερη, πράγματι ταξική, οικονομική πολιτική, ενάντια στη μεσαία τάξη και τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος καταλογίζονται στο μέγαρο Μαξίμου «πολλές καταστροφικές ενέργειες, που έπληξαν και πλήττουν βαριά τους κοινωνικά αδύναμους και τους μικρομεσαίους», ενώ η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται «χαμένη στη μετάφραση» και παγιδευμένη μέσα στα ψέματα και τις ανέφικτες προεκλογικές υποσχέσεις».

Την προσεχή εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει για πρώτη φορά το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο πλην των προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, Φώφης Γεννηματά και Θανάση Θεοχαρόπουλου, λαμβάνουν μέρος τα εξής στελέχη: Στ. Ξεκαλάκης γραμματέας ΠΑΣΟΚ, Γ. Μπουλμπασάκος, γραμματέας ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου και Γ. Μανιάτης, τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου Μ. Οθωνας, Αντ. Σαουλίδης, Ανδρέα Σπυρόπουλος και οι Θ. Μωραΐτης και Χρ. Πρωτόπαπας.

Από τη ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχουν οι Θ. Μαργαρίτης, Ν. Τσούκαλης, Δ. Χαλαζωνίτης και Δ. Χατζησωκράτης και από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία οι Ν. Διακουλάκης και Γ. Τούντας. Εγκυρες πηγές έλεγαν στην «Εφ. Συν.» ότι η αυτοτέλεια των συνεργαζόμενων κομμάτων διατηρείται, ενώ σε ό,τι αφορά τις επαφές με το Ποτάμι διευκρίνιζαν ότι δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη εξέλιξη, με δεδομένες αφενός τις διεργασίες στο εν λόγω κόμμα αλλά και την αρνητική στάση της ηγεσίας του στην προοπτική της συμπόρευσης.