Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο ειδήσεις που δίνουν και το στίγμα της στρατηγικής του Νίκου Ανδρουλάκη για το προσεχές διάστημα προκύπτουν από τη χθεσινή συνάντηση, σε χαλαρό κλίμα, στη Χαριλάου Τρικούπη, με τους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή στάθηκε η άτυπη τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Θανάση Γλαβίνα στο νέο δίδυμο της επικοινωνίας, τον εκπρόσωπο Τύπου Κώστα Τσουκαλά και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Ολγα Μαρκογιαννάκη.

Εν αναμονή των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο η διάσπαση που ίσως επέλθει στο επικείμενο συνέδριο να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Ανδρουλάκης έδειξε να υιοθετεί μια τακτική που στην ποδοσφαιρική διάλεκτο θα ερμηνευόταν με τη φράση «χαμηλά την μπάλα».

Με το βλέμμα σε μια δεξαμενή απογοητευμένων ψηφοφόρων από όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου, στην οποία είναι βέβαιο ότι προσβλέπει μεσομακροπρόθεσμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας μεν τις αποστάσεις και τη συνειδητή απόφαση μη ανάμειξης, όταν ρωτήθηκε για τον εμφύλιο πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ και την τροχιά συρρίκνωσης του κόμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι ο Νέρωνας να χαίρομαι με την καταστροφή των διπλανών». Μια απάντηση που φανερώνει τη διάθεση προσέγγισης με ένα μέρος του αριστερού και κεντροαριστερού ακροατηρίου, το οποίο δεν επιθυμεί με τυχόν απαξιωτικές αναφορές (όπως είχαν πράξει παλαιότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) να προκαλέσει αρνητικά και να απομακρύνει.

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη χαριστεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην απόπειρα του Μαξίμου να δημιουργήσει για το ΠΑΣΟΚ την εικόνα ενός «πράσινου ΣΥΡΙΖΑ» που αρνείται κάθε δήθεν συναινετική κίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, σχολιάζοντας τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και τις νουθεσίες του Αδωνη Γεωργιάδη προς το ΠΑΣΟΚ «να σοβαρευτεί» για να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ., έκανε λόγο για «ωραίες ατάκες» αλλά άνευ ουσίας. Και υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να σηκώσει το ΠΑΣΟΚ κεφάλι», γι’ αυτό και με την τακτική του προσπαθεί να κυριαρχήσει στο Κέντρο «αντιπαρατιθέμενος με τα άκρα», ενώ υπονόησε σαφώς ότι τα προσκλητήρια της Ν.Δ. είναι εντελώς προσχηματικά. Πάντως, για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Είπε μεν ότι θα γίνει η συνάντηση, αλλά όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν για την ημερομηνία, χαριτολογώντας απάντησε πως θα γίνει… των Φώτων!