Ανοιχτό παραμένει ακόμη ένα μέτωπο μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, τη φορά αυτή για τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά και τις λεκτικές αψιμαχίες που έχει με ακραίους πολίτες και με φρασεολογία που δύσκολα μπορεί να αναπαραχθεί.
Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ρωμανός σημείωσε, σε δήλωσή του, ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο δεν δείχνει την παραμικρή μεταμέλεια για τις άθλιες διαδικτυακές του επιθέσεις αλλά επιμένει σε αυτές, λέγοντας με περίσσιο θράσος ότι θα τις συνεχίσει. Ο κ. Παππάς επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος του υποκόσμου και όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως επιβάλλει η θέση του». Αυτά ανέφερε επί λέξει ο Ν. Ρωμανός και ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση.
Η Κουμουνδούρου κάλυψε τον ευρωβουλευτή κάνοντας λόγο για επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και «τα “πληρωμένα της πιστόλια”, από ΜΜΕ ως τρολ του διαδικτύου». Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «κατά την προσφιλή τακτική της μονταζιέρας, επιστράτευσαν επιλεγμένα αποσπάσματα διαλόγων, βίντεο και “ηχητικά αποσπάσματα” που διακινούν ακροδεξιές ομάδες, ψεύδη περί αστυνομικών που δεν είναι πια αστυνομικοί, και αφού απέκρυψαν τις απειλές, τις κατάρες και τον οχετό ύβρεων σε βάρος του Ν. Παππά και των οικείων του, έφτιαξαν έναν πολτό κατηγοριών που αναπαρήγαγαν τα φιλικά τους ΜΜΕ».
Συνεχίζεται η… πισινομαχία
Συνεχίστηκε και χθες, με μεγάλη ένταση, ο πόλεμος για την πισίνα στην οικία Κασσελάκη στις Σπέτσες, στο τρίγωνο Κουμουνδούρου – μέγαρο Μαξίμου – υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με το τελευταίο, «η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά πισίνα, αλλά σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο». Κατά την άποψη, δε, του Παύλου Μαρινάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελέγχεται για πολεοδομική παράβαση.
Απαντώντας η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για αντιφατική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, αφού «από τη μια αναφέρεται σε καθολική απαγόρευση κατασκευής πισινών στις Σπέτσες και από την άλλη ότι ο Στ. Κασσελάκης θα μπορούσε να βγάλει άδεια για την αλλαγή χρήσης από σηπτική σε κολυμβητική δεξαμενή». Ενώ χαρακτηρίζει «τοξικό» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί, όπως υποστηρίζει, «κατρακύλησε ένα ακόμα σκαλί προς τη “σηπτική δεξαμενή” που προσπαθεί να μετατρέψει το πολιτικό σκηνικό».
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, το μείζον είναι να ελεγχθούν «άμεσα πιθανές πολεοδομικές ή άλλες παραβάσεις σε όλα τα σπίτια των πολιτικών που δηλώνονται στο “πόθεν έσχες” τους – συμπεριλαμβανομένων αυτών της οικογένειας Μητσοτάκη».
