Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συσπείρωση στη βάση και ενότητα στην κορυφή. Τα δύο αυτά ζητούμενα για κάθε κόμμα, μια ανάσα πριν από τις εκλογές, φαίνεται ότι εξασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό το ΠΑΣΟΚ. Την ανοιχτή υποστήριξή του προς το κόμμα που θήτευσε ως πρόεδρος, προτρέποντας μάλιστα στην υπερψήφιση και ενίσχυσή του στην κάλπη, εξέφρασε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να κινείται εκτός κομματικών γραμμών, μιλώντας όπως ο ίδιος έχει πει τη γλώσσα της εθνικής αλήθειας, χαρακτήρισε μάλιστα ηθική του υποχρέωση να πάρει ανοιχτά θέση αλλά και «απολύτως αναγκαίο» ένα «υποστατό και ισχυρό ΠΑΣΟΚ».

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής του συνέντευξης (ΣΚΑΪ) ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Επειδή έχουμε ένα ασύμμετρο κομματικό σύστημα και επειδή χρειάζεται ένας λόγος ο οποίος να είναι υπεύθυνος, να αγωνίζεται να είναι σοβαρός, να αγωνίζεται να μην είναι λαϊκιστικός, για αυτό θεωρώ ότι το κόμμα με το οποίο έχω ιστορικές και πολιτικές σχέσεις και μια ηθική υποχρέωση να πω την άποψή μου για αυτό, που είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρχει και να υπάρχει ισχυρό και ενδυναμωμένο, όχι γιατί αυτό αφορά το ίδιο ή την ηγεσία του, που και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο, αλλά γιατί αυτό αφορά το πολιτικό σύστημα ως τέτοιο και την αντοχή της δημοκρατίας μας και τη δυνατότητα του κομματικού συστήματος να εκπροσωπεί την κοινωνία. Αρα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα υποστατό και ισχυρό ΠΑΣΟΚ και αυτό το λέω όχι απλώς ως υποχρέωση ιστορική και ηθική, αλλά και ως μια εκτίμηση αναλυτικού χαρακτήρα που κάνουμε τώρα στη συζήτησή μας».

Σε ό,τι αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Βενιζέλος καυτηρίασε μάλλον κομψά την εν γένει πολιτική συμπεριφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έκανε λόγο για «πριγκιπικότητα», καταλογίζοντάς του ότι διεκδικεί μια ειδική μεταχείριση και μια σειρά από ασυλίες.