Η αναφορά του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή στην τιμή της φέτας στα σούπερ μάρκετ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές 2024.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η φέτα στην Ελλάδα στοιχίζει 6,28 ευρώ. Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τρία διαφορετικά σούπερ μάρκετ, σήμερα, για να αναζητήσει τη «φέτα Μητσοτάκη», αλλά όπως δήλωσε δηκτικά «είναι σε έλλειψη. Έλλειψη ειλικρίνειας και σεβασμού προς εσάς».
Ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται στο βίντεο να ρωτά υπαλλήλους και περαστικούς για τις τιμές της φέτας, αλλά διαπίστωσε ότι η τιμή ήταν σχεδόν διπλάσια από την τιμή που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός. Αστειευόμενος, αναφέρει ότι θα στείλει γράμμα εκ μέρους του πρωθυπουργού και θα κάνει έκκληση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να τον βοηθήσει να βρει φθηνή φέτα.
Για «πολιτική εξαπάτηση» μιλά ο Μαρινάκης
«Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, με βίντεο στο Tik Tok. Ο ίδιος υποστηρίζει πως το έγγραφο που κατέθεσε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση για την ακρίβεια, αναφέρει ως ενδεικτική τιμή 6,28 ευρώ τη φέτα σε συσκευασία μισού κιλού κι όχι ενός κιλού, όπως αυτή που βρήκε στα ράφια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.
@pavlos_marinakis Πάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση.
«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις συνέπειές του με σοβαρές κινήσεις. Αύξηση των εισοδημάτων, πολλά και αυστηρά πρόστιμα και βέβαια στοχευμένες παρεμβάσεις», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης που κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη πως είναι «πολιτικός απατεώνας».
