ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Δημήτρης Τερζής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και η στάση της προέδρου της χώρας που κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της αποκάλεσε τη χώρα σκέτο «Μακεδονία» δεν θα μπορούσαν να αφήσουν απαθείς τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η συνεργασία των δύο χωρών τόσο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας όσο και για την ειρήνη και τη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων, σε μια περίοδο εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα επισήμαναν πόσο υποκριτικός και επικίνδυνος είναι ο εθνικιστικός λαϊκισμός που αναπτύχθηκε και στις δύο πλευρές.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την εφαρμογή της συμφωνίας, την προώθηση των διακρατικών σχέσεων και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.