Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της επετείου του ενός χρόνου από το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού, που επιχείρησε για μια ακόμη φορά να αποποιηθεί τις ευθύνες τις κυβέρνησής του. Πράγμα που σημειωτέον έκανε και ο τότε υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μετά την επί πολλούς μήνες προκλητική συμπεριφορά του, ακόμη και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, στη δήλωσή του, επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί της ουσίας «ανακοίνωσε το πόρισμα» της επιτροπής, λέγοντας ότι δεν έφταιγε ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση. 

Θυμίζε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη δήλωση του πρωθυπουργού: «Η Βουλή εξέτασε δεκάδες μάρτυρες με εκατοντάδες στοιχεία, ερευνώντας πώς τα ανθρώπινα λάθη συναντήθηκαν μοιραία με τα διαχρονικά κενά του κράτους».

Και του καταλογίζει «περίσσιο θράσος» και προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του ιδίου και του Κώστα Αχ. Καραμανλή, σημειώνοντας ότι «το έγκλημα συνέβη λόγω της παντελούς έλλειψης δικλείδων ασφαλείας της λειτουργίας των σιδηροδρόμων ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψης τους από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Προσθέτει δε: «Τον καλώ, τουλάχιστον για σήμερα, έστω για αυτή τη μέρα της μαύρης επετείου, να σεβαστεί τον πόνο των οικογενειών. Να σεβαστεί επιτέλους τους 57 νεκρούς. Να σεβαστεί τον πόνο και να αντιληφθεί την οργή ολόκληρης της κοινωνίας».