ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ g.manteniotis
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο είναι τα προγραμματισμένα σημαντικά γεγονότα για την αξιωματική αντιπολίτευση τη χρονιά που έρχεται. Το πρώτο είναι το συνέδριο και μάλιστα νωρίς, νωρίς στα τέλη Φεβρουαρίου. Θα είναι το πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μετά την παραίτηση Τσίπρα και την εκλογή νέου αρχηγού.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ το περιμένει με ενδιαφέρον, καθώς εκεί αναμένεται να δοθεί το στίγμα που θα ακολουθήσει το κόμμα της Κουμουνδούρου υπό τη νέα ηγεσία και το αφήγημα που θα υιοθετήσει για το επόμενο διάστημα. Οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις αρμόδιες επιτροπές να τρέχουν ήδη επιμέρους θέματα στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. Το αν θα υπάρξει κάποια έκπληξη είτε από πλευράς ηγεσίας είτε από κάποια άλλα στελέχη είναι ακόμα πολύ νωρίς να ειπωθεί. Σε κάθε περίπτωση είναι μια διαδικασία που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτη ανάγκη στο πλαίσιο της επανεκκίνησής του μετά τη διάσπαση.

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός είναι οι ευρωεκλογές, εκεί που θα κριθεί για πρώτη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης και οι επιλογές του. Ο στόχος έως τότε είναι διπλός. Αφενός να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο, αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τη δεύτερη θέση, καθώς οι δημοσκοπήσεις έως τώρα τον δείχνουν να πέφτει στην τρίτη πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μιλήσει πάντως για νίκη και ανατροπή.