Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με τον αέρα των θετικών αποτελεσμάτων στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και όπλο τη συσπείρωση στο εσωτερικό του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν ήδη πλώρη για τις πολιτικές και εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος. Εδραιωμένη πλέον πεποίθηση για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι το κόμμα της Κεντροαριστεράς σταδιακά επιστρέφει σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πολιτικό προσκήνιο.

Το μεγάλο ζητούμενο από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι η πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ να γίνει πλειοψηφική και να αποτελέσει μετέπειτα την εναλλακτική για τη διακυβέρνηση του τόπου απέναντι στη Ν.Δ. Για τον λόγο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης θα απευθύνει σταθερά στους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες κάλεσμα συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να δημιουργηθεί ένα αντίπαλον δέος «στο καθεστώς αλαζονείας και αναξιοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αποφασίσει να κινηθούν με εξωστρέφεια, παρουσιάζοντας ανά την Ελλάδα την προγραμματική τους ατζέντα ανά θεματικές ενότητες. Η αρχή έγινε αυτές τις ημέρες με το κορυφαίο ζήτημα της Παιδείας, στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στα Ιωάννινα, ως κατάληξη ενός οδοιπορικού στην Ηπειρο από τον αρμόδιο τομέα του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον βουλευτή Στέφανο Παραστατίδη. Θα ακολουθήσει αύριο εκδήλωση για το ΕΣΥ στη νησιωτική Ελλάδα, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Νάξο και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, για τα δύο χρόνια από τον θάνατό της.

«Είμαστε ξανά εδώ, ενωμένοι, δυνατοί, η δημοκρατική παράταξη συνεχίζει δυναμικά, σταθερά την ανοδική της πορεία», τόνισε χθες από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προτρέποντας τη βάση του Κινήματος σε συνέχιση του αγώνα «αξιακά και δυναμικά», ώστε η παράταξη να συνεχίσει νικηφόρα. «Ο στόχος μας δεν είναι, όπως λένε κάποιοι, να είμαστε δεύτερο κόμμα. Είναι να γίνουμε κυβέρνηση και στις επόμενες εθνικές εκλογές να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση», είπε. Συνέστησε πάντως δουλειά με «σεμνότητα, σοβαρότητα, χωρίς μεγάλα λόγια» προκειμένου να πειστεί η ελληνική κοινωνία για το «άλλο πολιτικό υπόδειγμα, το σύγχρονο πολιτικό ήθος και το προοδευτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».