Άνοιξε ο χορός των καρατομήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Τζουμάκα να βλέπει πρώτος την πόρτα της εξόδου ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές παρά τις διακηρύξεις για ενότητα από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης που έχει βρεθεί κοντά στον νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε την κατάσταση σαν «μια φουρτούνα την οποία προσπαθούμε όλοι να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο τρόπο» και δεν απέκλεισε μετά τον Στέφανο Τζουμάκα να υπάρξουν και άλλες διαγραφές.
Το σπιράλ παρατεταμένης εσωστρέφειας που ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος τείνει να παγιωθεί και το καζάνι που βράζει δεν αποκλείεται να... εκραγεί.
«Δοθήκανε αρκετές ευκαιρίες και αρκετός χρόνος σε όλους να συνειδητοποιήσουν πως η επιλογή του νέου αρχηγού έχει γίνει και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα του και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα θέματα που έχουμε και να αρχίσει το κόμμα να κάνει παραγωγή πολιτικής» ανέφερε (OPEN TV) o τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και λίγο αργότερα θέλησε να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος όταν ρωτήθηκε εάν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές στελεχών που έχουν τοποθετηθεί κατά του κ. Κασσελάκη όπως ο Νίκος Φίλης.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης που απηχεί τις απόψεις του προέδρου σχολίασε: «αν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές ή όχι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούν όλοι αυτοί που υποτίθεται πως έχουν διαφορετικές απόψεις. Εάν ξεπεράσουν τα όρια όπως έγινε με τον κ. Τζουμάκα, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής κριτικής, άρχισε να κάνει κακόβουλη κριτική κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να προκύψουν κι άλλες».
Οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμοι για την ενότητα και την ανασυγκρότηση όπως την οραματίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ισχυρούς κλυδωνισμούς συντομότερα, αφού μεσολαβεί τον Νοέμβριο η Κεντρική Επιτροπή.
«Κάπως πρέπει να βρεθεί μια άκρη. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται η ένταση και η αντιπαράθεση. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πεδίο. Εδώ καλούμαστε όλοι να δουλέψουμε και όχι να εμφανίζουμε τις προσωπικές μας θέσεις και αντιπαραθέσεις μέσα από τα κανάλια. Έχουμε δουλειά να κάνουμε. Δεν έχουμε χρόνο. Κανέναν δεν ενδιαφέρει πόσο τρώγονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο ναύαρχος Αποστολάκης τείνοντας χείρα συνεργασίας. «Όταν αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις και οι λεκτικές εκφράσεις αρχίζει να μεγαλώνει η απόσταση και αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα προβλήματα δεν λύνονται στο διαδίκτυο, ούτε στα κανάλια. Λύνονται με συζητήσεις μέσα στο κόμμα, για το καλό του κόμματος, όχι το καλό για τον καθέναν» υποστήριξε.
Πυρά από Σκουρλέτη και καρφιά από τον Πολάκη
Τη διαφωνία του για τον τρόπο διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Μπορεί να ζητήσει ο πρόεδρος την διαγραφή ενός στελέχους, αλλά πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και να αποφασίσει. Ειδικά αν είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και με πλειοψηφία των 2/3 να υπάρξει παραπομπή του στελέχους στην Επιτροπή Δεοντολογίας», ανέφερε (ΑΝΤ1) και δήλωσε πως «δεν είναι οπαδός διαγραφών στη βάση πολιτικών απόψεων».
Ρίχνοντας βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι: «Ο κ. Κασσελάκης αντί να είναι ενωτικός, μας επιτίθεται» και πως «υιοθέτησε τη διχαστική προσέγγιση».
Όσον αφορά τον δεύτερο αναρωτήθηκε «γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκφωνήσεις στο θέμα της πανδημίας, που έβγαινε ο κ. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;».
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη. «Δεν ΑΝΕΧΟΜΑΙ άλλο άσχετοι και ανεπάγγελτοι να με κριτικάρουν για τις γνώσεις μου και την ικανότητα μου σε μια προσπάθεια να με απαξιώσουν και πολιτικά!! Γιατί εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική παρά όλη την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη που ασκώ 4 χρόνια τώρα!! Εσύ τι ακριβώς κάνεις;;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, και πριν βγουν τα μαχαίρια ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε από τις ΗΠΑ την πεποίθησή του ότι το «καράβι» του ΣΥΡΙΖΑ δε θα ναυαγήσει υπό την ηγεσία του και το «πλήρωμά» του θα παραμείνει στο πλοίο καθώς πλέει στα ταραχώδη νερά της πολιτικής σκηνής της χώρας με ορίζοντα την αναμέτρηση των ευρωεκλογών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας