Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
18°C
19.3° 15.8°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
16.9° 12.6°
1 BF
78%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 18.0°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
94%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
17.0° 12.9°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
13°C
13.4° 10.6°
2 BF
51%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
94%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
17°C
16.9° 15.4°
2 BF
80%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 17.3°
3 BF
63%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
72%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
18°C
18.5° 17.7°
2 BF
72%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.1°
3 BF
88%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
18.5° 15.9°
2 BF
67%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.3° 15.5°
2 BF
70%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
2 BF
89%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
19°C
19.3° 16.0°
1 BF
55%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
14.9° 13.3°
2 BF
84%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.0° 12.7°
1 BF
85%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
10°C
10.3° 10.3°
1 BF
84%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου, 2023
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Βελόπουλος
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Βελόπουλος | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: «Άρωμα» και φορολογικού σκανδάλου πίσω από τη σύμπλευση ΝΔ-Βελόπουλου; UPD

Ερωτήματα θέτει και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το θεσμικό πραξικόπημα στη Βουλή

Λίγα μόλις 24ωρα μετά το κυβερνητικό «πραξικόπημα» με την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ, με τη βοήθεια της Ελληνικής Λύσης, για να πέσει ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, σοβαρά ερωτήματα τίθενται για πιθανή ευνοϊκή μεταχείριση του Κυριάκου Βελόπουλου όσον αφορά και τις φορολογικές υποθέσεις του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου TVXS, πηγές της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) που μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου, οι οποίες σχετίζονται με την τιμολόγηση των κεραλοιφών και των βιβλίων που πουλάει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, καθώς παραβαίνει τον νόμο για τους συντελεστές ΦΠΑ. 

Το βιβλίο είναι στο συντελεστή ΦΠΑ 6%, ενώ οι κεραλοιφές στο 24%. Οπότε οι φορολογικές αρχές έχουν κατηγορήσει την εταιρεία, η οποία ανήκει στη σύζυγο του κ. Βελόπουλου, ότι πουλούσε το σετ βιβλίο-κεραλοιφή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, εμφανίζοντας λανθασμένα και συνειδητά τις κεραλοιφές ως δώρο, ενώ αυτές ήταν το βασικό αγαθό προς πώληση.

Οι διαφορές στον ΦΠΑ μόνο για το 2017 ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ρεπορτάζ, αλλά και με δεδομένο ότι εις βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου εκκρεμεί πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΡ -κάτι που έχει καταγγείλει και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής-, δημιουργώντας υπόνοιες ότι υπάρχει συναλλαγή με την κυβέρνηση, αναρωτιέται αν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χαίρει φορολογικής ασυλίας έναντι ανταλλαγμάτων. Και ρωτά «αν το κοινοβουλευτικό “πραξικόπημα” Μητσοτάκη», για να αποφευχθεί το πρόστιμο στην ΕΥΠ, «πέρασε με τις κεραλοιφές Βελόπουλου» 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στο ρεπορτάζ, σημειώνοντας ότι διαφορετικά «η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και “άρωμα” φορολογικού σκανδάλου, εκτός από την δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν».

Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά:

  • Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ;
  • Πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του κ. Βελόπουλου για τα έτη μετά το 2017; 
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ ή θα επικαλεστεί για μια ακόμη φορά το απόρρητο, εν προκειμένω το φορολογικό για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης; 

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με κεραλοιφές Βελόπουλου πέρασε ο κ. Μητσοτάκης το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» σε βάρος της ΑΔΑΕ; - Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στο ρεπορτάζ του Tvxs

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα του Tvxs, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης (στην πραγματικότητα: φορολογικής ασυλίας) από την εφορία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει διοικητικά μέτρα ή και ποινικές ευθύνες, σχετικά με μη πληρωμή του αντίστοιχου ΦΠΑ από τις κεραλοιφές που πουλά μαζί με τα βιβλία του. 

Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ζημία του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου, φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα κάτωθι: 

- Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ;

- Πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του κ. Βελόπουλου για τα έτη μετά το 2017; 

- Προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ ή θα επικαλεστεί για μια ακόμη φορά το απόρρητο, εν προκειμένω το φορολογικό για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης; 

Σε διαφορετική περίπτωση, η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και «άρωμα» φορολογικού σκανδάλου, εκτός από την δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν.

Απάντηση Ελληνικής Λύσης με ομοφοβικό οχετό

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η Ελληνική Λύση, η οποία παραγνωρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά απαντήσεις με αφορμή δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, σε ανακοίνωσή της μιλά για «σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ με παρακρατικούς νεοναζί».

Επίσης, υποστηρίζει ότι «ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν εκβιάζεται, γι' αυτό και στους συνεχείς φορολογικούς ελέγχους επί σειρά ετών, είναι πάντα συνεπής και ξεκάθαρος».

 Ωστόσο, δεν μένει μόνο εκεί, σε κρεσέντο ομοφοβίας, συνεχίζει στην ανακοίνωση ότι «ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν χρωστάει ούτε ευρώ, δεν φοροδιαφεύγει, δεν είναι αστρατευτος, δεν έχει (άντρα) σύζυγο και πεθερά που κάνει business εκατοντάδων εκατομμυρίων με το ευρύτερο δημόσιο».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

Χέρι – χέρι με τους παρακρατικούς νεοναζί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ αφού έπαθε «αφωνία» με την καταγγελία της Ελληνικής Λύσης για την «δουλειά» του 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ όπου φέρεται να εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο του νέου προέδρου και αφού ξεκίνησε να ομιλεί για πρόστιμο 2 εκ. ευρώ που δήθεν χαρίστηκε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης (τα οποία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πληρώνει κανονικά) «κατέπεσε» στο ποσό των 150.000 ευρώ! Όλα αυτά χέρι – χέρι με τους παρακρατικούς νεοναζί, που επαναλαμβάνουν τις ίδιες συκοφαντίες.

Προκαλεί πάντως τεράστιο ενδιαφέρον πως ο ΣυΡιζΑ και οι παρακρατικοί νεοναζί ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν περισσότερα για τα φορολογικά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, από τον ίδιο τον Κυριάκο Βελόπουλο!

Αυτό το «προνόμιο» ανήκει μόνο στις μυστικές υπηρεσίες, στις φορολογικές αρχές και στο παρακράτος που χρησιμοποιείται για να εκβιάζει πολιτικούς. Ο Κυριάκος Βελόπουλος όμως δεν εκβιάζεται, γι’ αυτό και στους συνεχείς φορολογικούς ελέγχους επί σειρά ετών, είναι πάντα συνεπής και ξεκάθαρος.

Ο ΣυΡιζΑ λοιπόν θα πρέπει να εξηγήσει από που αντλεί τις περιβόητες «πληροφορίες» που ισχυρίζεται ότι κατέχει: Από τις μυστικές υπηρεσίες, τις ανώτατες φορολογικές αρχές ή το παρακράτος;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν χρωστάει ούτε ευρώ, δεν φοροδιαφεύγει, δεν είναι αστράτευτος, δεν έχει (άντρα) σύζυγο και πεθερά που κάνει business εκατοντάδων εκατομμυρίων με το ευρύτερο δημόσιο.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Έπειτα από την αποκάλυψη περί εκκρεμών προστίμων του ΕΣΡ προς τον κ. Βελόπουλο για το τηλε-εμπόριο κεραλοιφών, σήμερα η ενημερωτική ιστοσελίδα tvxs κάνει λόγο & για εν υπνώσει φορολογικές εκκρεμότητές του από το 2017, οι οποίες παραγράφονται στα τέλη του έτους, σημειώνει από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.

«Ο μεν πρωθυπουργός ενδιαφερόμενος να καλύψει τα έργα και τις ημέρες του παρακράτους του Μαξίμου και ο δε πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ αν ο κ. Βελόπουλος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτη και παράνομη μέθοδο για να αποφύγει την πληρωμή του ΦΠΑ, που αναλογούσε σε πωλήσεις κεραλοιφών και γιατί η υπόθεση του δεν έχει προχωρήσει αλλά αντίθετα κινδυνεύει να τεθεί στο αρχείο. Τέρμα η διαπλοκή και η αδιαφάνεια!».

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΣΥΡΙΖΑ: «Άρωμα» και φορολογικού σκανδάλου πίσω από τη σύμπλευση ΝΔ-Βελόπουλου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας